Arkiv

Man håper på drift fra den nye flyplassen i april 2014.

Den nye flyplassen vil forhåpentlig motta flyvninger i April 2014

Inframérica Consortium, som er ansvarlig  for bygging og administrasjon av São Gonçalo do Amarante lufthavn, forutser muligheten til å forutsi en ferdigstillelse av arbeidet med en margin på to måneder.  Det er forventet å fullføre de fysiske fasilitetene på passasjer- og laste-terminaler i desember i år og forhåpentlig starte kommersiell drift i 1 April 2014. Datoen ble satt på et møte avholdt av Consortiumet den 11.april. Før, var prognosen at operasjonen og drift startet i juni 2014, samme måneden som starten på World Cup i fotball i Brasil.

Magnus Nascimento Obra opplyser at i øyeblikket jobber mer enn 1.000 arbeidere på den nye passasjerterminalen til  flyplassen São Gonçalo og  man håper at laste-terminalen vil være klar på samme tid.

Med håp om en akselrasjon av arbeidet, så ønsker konsortiet å kjøpe seg tid tid til å foreta så raske justeringer som mulig og å unngå problemer med operasjonen under World Cup 2014.
Superintendent av flyplassen, Tk Martins, fikk pressen i går i byggeplassen og forklarte at byggingen følger innenfor den avsatte byggeplanen. Han utelukket muligheten av at andre terminaler i RN, som Augusto Severo, vil operere med kommersielle flygninger under World Cup.  «Gateway for turister er airport São Gonçalo do Amarante. Hvis vi visste at kommersielle flyreiser ville opererer også fra Augusto Severo, under World Cup, så  ville vi ikke jobbet så hysterisk fort for å nå vårt mål, sier han.
Muligheten for at flyreiser vil bli fordelt over  mer enn én terminal har blitt vurdert  av departementet for sivil luftfart INFRAERO for flere måneder siden. I følge rapporten, som kom Infraero hvor det stod klart at Augusto Severo skal slutte å operere kommersielle flygninger så snart den nye flyplassen São Gonçalo er fullstendig fullført. «Dette er hva vår kontrakt sier,» sa Tk.
For å sikre ferdigstillelse innen den nye fristen, har konsortiet styrket teamet. Antall arbeidere, som arbeider i ulike stadier av konstruksjon, økte med 57.1% i forhold til det som var registrert i februar i år. I dag finnes det 1.100 arbeidere i jobb og det er ikke umulig at vi må øke til 1.200 i år. Grunnlaget for terminaler, verktøy og det sentrale kontroll tårnet, er fullført. De elektriske og mekaniske og hydrauliske installasjonene er planlagt å starte i begynnelsen av s014. Arbeidet ble satt litt tilbake i fem dager i forrige uke på grunn av en streik blant ansatte. Men forsinkelsen, ifølge Tk, har nå blitt kompensert.
Tilgang til flyplassen som er et arbeid som ligger under staten og regjeringen vil forhåpentlig være ferdig i mai – en måned etter åpningen av flyplassen? Denne forskjellen på en måned vil ikke by på noen problemer , da det er flere måter man kan komme til den nye flyplassen på? Turister, sa han, kan komme seg inn og ut av flyplassen uten at tilkjørselene er blitt fullført da. Media forsøkte igår å få kontakt med ANAC for en endelig bekreftelse på åpningsdatoen på den nye flyplassen og om datoen for en endelig stopp på operasjoner på den gamle flyplassen Augusto Severo, men fikk ikke svar på noen av delene.
For Inframérica er man avventende om avgjørelser som involverer betaling av kompensasjon for ekspropriasjon av området der flyplassen er under bygging men hevd at dette ikke et hinder for arbeidet. Saken vedrørende  «Erstatningen er i hendene på staten og regjeringen», begrunnet Ibernon Martins.

 

I henhold til staten ved justisministeren, Martin Jahn, har regjeringen til hensikt å betale tidligere eierne av området en full kompensasjon bestemt ved rettferdighet og betalingen ble anbefalt av aktors kontor i 2011, men regjeringen ville ikke ha gått frem på en slik måte at avgjørelsen byr på økonomiske vanskeligheter.

«Prosessen (som involverer expropriations hadde vært ført for domstolen og RN) er over. Den er allerede avgjort i Høyesterett med full rettferdighet (STJ). Og er nå stengt. Hva mangler er å betale, men regjeringen har drøyd med å betale og sier bare  at de vil betale «, uten å angi datoen for betalingen.

Tidligere eierne av 50% av området, klienter av lov fastslått ved Diogenes da Cunha Lima, påstår at regjeringen har ingen interesse i å oppfylle sitt ansvar i den saken fra Høyesteret og truer med å saksøke på nytt for å oppnå en full rettferdighet rettferdighet igjenfor eierene av arealet.
Kontoret, sier Igor Steinbach, advokaten til noen av de tidligere eierne, ønsker å bli med på en «populære» handling denne uken med Federal Court Rio Grande do Norte mot konsortiet og forsøke å få den føderale regjeringen til å suspendere arbeidet ved flyplassen, men Michael Jahn, statens justisminister, sier at det foreløpig ikke er noen risk for at arbeidene blir suspendert.
Flere brasser vi har snakket med, sier likevel i en kommentar at de begynner å føle at tiden blir knapp til å kunne ferdigstille den nye flyplassen til VM 2014, men de regner med at flyplassen vil være i drift under OL 2016.
Vi skal tro på en ferdigstillings dato – når vi kan ta på den – sier de.