Arkiv

Gode nyheter for mannen i åkeren.

Natal fikk mye regn.

Gode nyheter for mannen i åkeren. Selskapet de Pesquisa Agropecuária do Rio Grande do Norte (EMPARN), som har registrert regnet i de siste to dagene, melder om nedbør i alle regioner av staten. Den største nedbøren kom i kommunen Apodi i vestlige RN, der det regnet 49.2 mm. Ifølge Emparn er prognosen  fortsatt gunstig for mere regn og  nedbør over oss i de neste ti dagene. Dette er bra for bøndene og gårdbrukere i Potiguar området, også for indianerne som til nå har  sett med bekymring på natalenserene håp om regn.

Det har vært store problemer lokalt i Natal i de kjente og mest følsomme områdene for styrtregn i Natal og trafikken har slitt med mye vann i gatene her.

I går da det regnet i et par timer, ble flom og rundt 120 bekymringsrapporter innlevert til hovedstadens Sivilforsvar. Til tross for en fallende temparatur lindring med en reduksjon i temperatur, meldes det om bekymringer om mulige konsekvenser av regnet. Kommunale offentlige sikkerhet og sosiale forsvar (SEMDES) gjennomfører 12 overvåkinger i  risikoområder i byen og rapporterte om at i det siste døgn ble målt mye regn som nivåmessig  var over hundre poeng for flom.

«Vi er allerede igang med forebyggende tiltak i områdene som er vurdert i faresonen. Det er en jobb som begynte for 15 dager siden og til tross for de registrerte problemene på noen veier i byen, så har vi ikke oppdaget ingen alvorlig problem i disse områdene, sa»innehaver av Semdes, James Valentine. Ifølge Emparn hadde Natal den femte største regionsnedbøren med 32 mm , bare  bak Nísia Floresta, Taipu og Extremoz.

Regnet som har falt i hovedstaden forårsaket trafikk forstyrrelser i går morges, bemerket avisen Tribuna do Norte som rapporterte  om  vanskeligheten for mange bilførere som måtte kjøre langs avenyer som Hermes da Fonseca og Prudente de Morais. På  noen strekninger her var trafikken begrenset til bare ett spor, noe som førte til køer og irritasjon blant bilførerene.

 

Ifølge meteorologenes spådommer for de neste ti dagene, vil det komme mer nedbør i området Natal og langs kysten av RN og vi forventer faktisk en økning av regnet i denne perioden, advarte vær-mannen.

 

Nyheten er fylt med håp for bønder og gårdbrukere potiguar indianerne som er sterkt påvirket av tørke de siste årene. Tallene med nedbør i staten presenteres i den siste nedbøren Bulletin av Emparn som registrerer mellom 7:0 regn sist tirsdag og gårsdagens 7:0 er oppmuntresom; I tillegg til Apodi, hvor man registrerte 49,2 mm regn og som var det høyeste  registrerte mest voluminøse regnet hittil i år, så regnet det tungt i andre byer i vest også. I Caraúbas og Baraúna fikk 41.2 mm regn og 38,5 mm, henholdsvis.

Ifølge dataene for nasjonale nedbørsmengder så var det vinter-regn mange steder i Brasil igår, noe som lover godt for jordbruket i dette store landet.

Nå krysser alle i det tørkerammede RN fingrer og alt mulig annet for at regnet fortsatt skal strømme ned fra himmelen og bønnene fra de troende strømmer i strie strømmer motsatt vei med stor takk for det som kom ned de siste dagene.