Arkiv

NordØst regionen leder fortsatt popularitetslisten over reisemål.

Ikke overraskende kanskje, så er  NordØst er fortsatt ledende på National Tourism listen.

 

Trenden er den samme fortsatt og nordøst fortsetter å lede alle rangeringer av nasjonale turisme. Regionen var de mest solgte av brasilianske operatører i fjor, når 2,289 millioner nasjonale passasjerer valgte å besøke nordøstlige byer for turen sin. Salvador, Porto Seguro, Natal og Fortaleza var de mest ettertraktede  destinasjoner, i riktig rekkefølge.

Dataene ble presentert den 23de april av den brasilianske Association of traveloperators (Braztoa) ved åpningen av messen for verden reise markedet (WTM) Latin-Amerika og resten av verden. Braztoa består av 90% av reisemarkedet i landet.

Brasilianerne som kjøpte pakker for turoperatører i 2012, brukte i gjennomsnitt R $ 1,340 i nasjonale reiser og R $ 2,957 i utenlandsreiser. Dokumentet som er utgitt av Braztoa forklarer at verdien har økt i gjennomsnitt for året med: 16% for innenlandske reiser og 6,8% for internationale reiser.

Når det gjelder omsetning hos brasilianske turoperatører var det øket sammenlignet mellom 2011 og 2012, men man gregistrete et fall i antall kunder. Totalen ble hevet fra R $ 10,7 milliarder med 8.41% mer enn året før. Antall passasjerer, var 5,7 millioner, altså 5,1% lavere enn året før, som hadde 6.03 millioner passasjerer som ble fraktet.

 

Den viktigste forklaringen på dette er at det var en økning i prisen på pakker, der man økte kostnaden pga  arbeidskraft, flybilletter og hotell priser og en styrking av dollaren virket også mot markedet.