Arkiv

FIFA krever sikkerheten økt under VM 2014

Paulo Henrique Oliveira Rocha, føderale representant og regionale koordinator for store arrangementer av PF sier at FIFA krver økt sikkerhet.

 

Hvordan skal manl operere kommandoen ved kontroll sentre?

Det vil være et senter for lokale kontroll, som vil være i selve Arena das Dunas og vil tjene til å koordinere operasjonene på stadion og i omgivelsene. Det er også regionale Control Centere ved School of Government, hvor han vil koordinere alle operasjoner, inkludert stadion, tilgangen til hovedveiene, forskyvning av delegasjoner fra Hotellkjeder, treningssentre. Man vil også få tilgang til et mobilt kommando- center, en spesial-bil som skal fungere som støtte.

Alle steder involvert med World Cup må også rigge seg til med utstyr.

Denne forordringen er tilordnet av Utenriksdepartementet av offentlig sikkerhet. De finansielle ressursene er under Justisdepartementet, men prosjektet er drevet fra sekretariatet. Det er viktig å avklare at den føderale regjeringen opprettet i departementet rettferdighetens ekstraordinære sekretariatet for sikkerheten til store arrangementer (SESGE). Hovedfunksjonen til dette kontoret er å koordinere og integrere alle sikkerhetshandlinger under World Cup. Da så den føderale regjeringen, viktigheten av en avtale med det statlige og kommunale myndigheter og det økende  behovet for integrering av alle sikkerhetsstyrker.

I tillegg til mange ekstra politifolk på gata, som er relatert til sikkerheten til offentligheten under World Cup?

Konteksten er bredere, inkludert organer som ikke er en del av den offentlig sikkerheten til vanlig, privat sikkerhet er ordnet for stadion. Offentlig sikkerhetsproblemet vil transitt, nødsituasjonen tjenestene, kommunale vakter. SAMU, integrerer for eksempel alle lagene for World Cup, fordi hvis det er behov, må vi vite hva planlegging til SAMU er for å handle. Skattemyndighetene har en stor tilstedeværelse på flyplassen fordi når skatt aktiviteter drives, så er agenter på plass for å kunne  oppdage smuglings forbrytelser, narkotika smugling narkotika, så man må ringe politiet om man oppdager slike typer av kriminalitet.

Sikkerhetsinnstillingen for denne type arrangementer, er ekstremt høyt og FIFA har selv en lang liste over sikkerhetsmomenter som de ønsker innfridde.