Arkiv

Simpel adkomst til den nye flyplassen.

Enkel tilgang til den nye flyplassen og uten belysning.

 

Siden første anbud for bygging av veier for tilgang til den nye flyplassen São Gonçalo do Amarante ble avgjort, men 14 måneder har allerede gått og det er fremdeles ingen antydning av støv eller maskiner på banen som signaler begynnelsen av et anleggsarbeid. Regjeringen ber om 20 dager ekstra for en term å gjøre klar diverse maskiner – men i tillegg til denne forsinkelsen, trekker en annen detalj stor oppmerksomhet: Executive-prosjekter som allerede er godkjent av DER kommer ikke til å omfatte  en dobling av RN-160, men bare via direkte tilgang fra Natal.

Junior Santos sier at São Gonçalo do Amarante lufthavn ligger med rullebanen nesten fullført og last terminal og passasjerer er under arbeid. Forventningen er at strukturen skal starten med å operere i April 2014.

De slettede utbedringer av BR-406, BR 101 og BR-304 i en avstand 10 km for veinettet er inkludert i  prosjekter som omfatter mulighetene til å komme seg ut og inn av den nye flyplassen vil bare omfatte enkelt spor og uten vei-belysning i nesten 24 kilometer og det er sannsynlig at frakt og passasjerterminalen, annonsert som den syvende største i verden også i starten dessverre må åpnes av konsesjonshaver Inframérica scoret i April 2014, blir åpnet uten at tilstøtende vei arbeid er ferdige.

Ifølge direktør/leder av Institutt for motorveier av staten Rio Grande do Norte (DER/RN), Demetrius Torres, så vil adkomst veier til den nye flyplassen, tidligst være klar i slutten av mai neste år. En måned etter oppstarten for begynnelsen av aktiviteter ved den nye flyplassen i april 2014 og like før Fifa World Cup. DER/RN regner imidlertid med at veiarbeidene snart vil kunne på begynnes.

«Fasilitetene var initiert og ankomsten av noe utstyr er sjekket. Undersøkelsene nærmer seg nå en ferdigstillelse. Foreløpig så er likevel ikke området preget av støv og drift av maskiner. Dette vil først starte i løpet av de neste 20 dagene, sier»Demetrius Torres. Ca 14 måneder for sent, rettferdiggjort av det «endeløse byråkratiets» fastkjørte prosesser, som forsinker starten av alle virksomheter i RN. Bortsett fra organiseringen av alt papirarbeid som er knyttet til arbeidene, ifølge DER var det også nødvendig å forandre planene av prosjekter til å utvide tilgangen til den nye flyplassen pga økende utgifter.

Kostnaden er endret, og arbeidene er blitt 4,8 ganger dyrere sammenlignet med den første verdien som er utstedt av staten og regjeringen. Det opprinnelige prosjektet ble økt med nye sammarbeidspartnere og økt i prosentvise termer, f.eks. ble LED premien økt med 381.32%, den hoppet fra R $ 15 millioner til ca R $ 72.1 millioner. «Vi fortsetter likevel med prosjektet fordi det var en god mulighet til å utbedre infrastrukturen i området. Mobilitet er ikke bare til for World Cup. Vårt prosjekt inneholder visjoner for 20 år fremover, og det er viktig å ha en ringveien til dette metropolitiske området  herfra», sier Demetrius Torres.

Rask implementering

Demetrius Torres minimerer at tapt tid pga den byråkratiske prosedyren også sikrer at funksjonene likevel kan få en «rask gjennomføring». «Alle prosjekter er klare, satt for budgivning, med garanterte ressurser. Staten og regjeringen tok penger fra lån av føderalstaten til å kunne strate arbeidene, som man håper kan leveres ferdige i ultimo mai 2014. Vi har nå tretten måneder på oss til å bli ferdige på, understreker han.

 

Som avklart innehaver av DER/RN, er intervensjonene og protestene oppstår hovedsakelig på landsbygda, hvor det ofte er nei til nød ekspropriasjon av fast eiendom. «Expropriation vil være minimal her og i noen tilfeller, sier eierne av landet som veiene vil passere, ja til staten. De er klar over fordelene ved et slikt arbeidet.

 

Ressursene til gjennomføringen av tiltakene blir utbetalt av den føderale investeringsbanken Caixa Economica Federale, fra en avtale inngått mellom regjeringen og banken tidligere denne måneden. Gjennomføring av arbeidene er gitt et ansvar til Construtora Queiroz Galvão, vinner av anbudet.