Arkiv

Bussprisene kan øke med 0,40 reals

Økning i bussens billettpris kan være på R $ 0.40

Lønnssatsen for arbeidere i det offentlige transportsystemet bør involveres direkte i bussen billettpris. Hvis lønns justeringer og forslag på 7,5% blir akseptert, kan prisen for passasjerer hoppe fra den gjeldende R $ 2.20 og opp til R $ 2,60. Virkningen er beregnet ved Seturns juridisk koordinator, Augusto Maranhão Valley.

 

Siden i fjor forfølger industrien en økning.  Innen beregningene er det tre løsninger: renteøkning, en politikk av subsidier for bedrifter eller avsluttende foretak», påpeker Valley. Transportsystemet tilbakestilles ikke pr. måned og nå er det 27 måneder siden sist.  Blant formene for tilskudd, har Seturn allerede presentert et forslag for reduksjon av GST, diesel olje av staten regjeringen, og reduksjon av ISS.

Sekretær for Urban Mobility, Elequicina Santos, innrømmer muligheten for økningen, selv om ingen prosent eller periode for prognosen er bestemt ennå. «Vi analyserer industrien forespørsler om tariff økning, samt tillegg til former for tilskudd for offentlig transport,» sier han. Mens prisen var «frosset», legger han til, hadde f.eks. en sekretær tre lønns økninger og prisen på drivstoff har gått krftig opp. Konsesjon og budgivning av offentlig transport skal derfor gjennomgås  i andre halvår.

Arbeidstakere og arbeidsgivere  for det offentligetransport system i Natal har blitt gjennomgått for tredje gang i går, men uten å ha nådd en enighet om justeringen. Møtet mellom DRT/RN, hadde foregått hos Claudius mekling Gabriel de Macedo. Forslaget representerer halve verdien, men også «en reell økning i inflasjonen i løpet av perioden som blir vurdert, påpeker advokaten.

Kategorien hevder en 15% lønns justering, i tillegg til samlingen av i alt R $ 360,00 og forbedringer i forhold til helseplan og fjerning av den nåværende dual-funksjon . Den nåværende lønnen er på $ 1350 og forslaget er på et tillegg  R $ 164,88 og r $ 171,00 for sjåfører. Motforslaget vil bli fremmet idag under to generalforsamlinger, som vil bli avholdt i dag kl.09:00 og 16:00 hos ArbeiderUnionen, hevdet President for Sintro, Nastagnan Batista, for nå er det foreløpig  ingen oppfordring til streik. «Vi er enda åpne for forhandling,» sa Bailey. En ny forliks høring sel er planlagt til torsdag kl.10:00 2.mai.

Med erfaring fra tidligere buss forhandlinger, så ser vi i redaksjonen absolutt ikke bort ifra at dette vil utarte til en streik om man ikke kommer frem til en løsning og forslaget til R 2,60 pr. tur blir avslått?