Arkiv

Endelig gikk det igjennom!

Myndighetene gir lov til  installasjon av bensinstasjoner i supermarkeder.

Myndighetene i byen Natal (CMN) godkjent i går på tredje forsøk, loven som tillater installasjon av drivstoff stasjoner i supermarkeder og hypermarkeder. I tillegg til alle fasilitetene for vurdering av sakens fritak for saksbehandlingen, så viste stemmegivingen under plenumsmøtet denne gangen et flertall for å godkjenne slike stasjoner for salg av drivstoff. Det elektroniske stemmepanelet registrert 21 stemmer i favør, fem mot og tre stemte blankt. Det var nødvendig å bare ha et simpelt flertall for at forslaget skulle gå igjennom.

Nå mener mange at det mangeårige drivstoff monopolet i Natal har blitt brutt, en gang for alle og det skal bli gøy å følge med prisene på drivstoff fremover, sier mange til media.

Selvfølgelig så er organisasjonen av drivstoff-handlere i Natal området padde-sure for at dette gikk igjennom og de har flere ganger vært beskyldt for å ha et hemmelig sammarbeid seg i mellom. Disse forhandlerene betegner det nye forslaget som «dumt» og lite gjennomtenkt og mener at nå blir små-forhandlerene overkjørt av de store multi nasjonale selskapene of mange sikre arbeidsplasser vil gå tapt, men bil eierene på den andre siden av banen jubler over det nye vedtaket og det samme gjør bilorganisasjonene. (NAF etc.)

Det påståtte kartellet av samarbeidende bensinforhandlere, har nå fått en varm potet midt i fanget som det virker som om de ikke helt vet hvor de skal gjøre av?