Arkiv

Antall drap i RN vokser kraftig.

Drap: Vokser daglig gjennomsnittlig med  50 %

Daglig så har gjennomsnittet av drap som er registrert i Rio Grande do Norte,  vokst 50%. Ifølge tall utgitt av statens råd for menneskerettigheter og statsborgerskap (COEDHUCI), så registrerte politiet regnskapsføres 959 drap i fjor, som representerte 2.6 dødsfall per dag. I første kvartal i år, har antall drap nådd 471, noe som er 3,9 dødsfall hver dag. Hvis dette gjennomsnittet fortsetter ut året, så vil mer enn 1.400 mord ha skjedd innen utgangen av året. For å unngå denne uhyggelige veksten, så vil politiet i RN foreslå etableringen av en «sikkerhet pakt».

Media mener at politiet er godt synlig på gata, men fengselsvesenet er fullstendig feil.

Tallene viser at volden vokste truende gjennom staten, spesielt i det metropolitiske området som Natal (NRM). Men dataene forklarer ikke, for eksempel vanskelighetene av sivile og militære politiet i kampen mot kriminalitet. Offentlige investeringer i sektoren har ligget i etterkant av gjenger og grupper ansvarlig for narkotika trafikk og annen grov kriminalitet. På samme tid bidrar politiet selv til det dårlige/latterlige scenariet som blir presentert av etaten selv.

I et forsøk på å gi et svar til samfunnet på grunnene til alle av drap som blir registrert f.eks. i siste ferie, i tillegg til å styrke kampen mot kriminalitet, selv med den utdaterte strukturen, uttaler de generelle representantene for Civil politiet, Fábio Rogério, brakte sammen pressen i går ettermiddag og delegater fra kommunene som utgjør NMR. Møtet ble avholdt bak lukkede dører, for å tenke ut og til å definere strategier og planer for de neste dagene. «Hva vi definerte her var opprettelsen av en ny offentlig sikkerhet pakt. Vi kjenner godt til alle våre vanskeligheter, men vi har nå tenkt å møte denne situasjonen på en annen måte fremover.

I utgangspunktet foreslo representantene en generelt ny plan for at delegatene ville gjøre en større innsats i angrep mot mordere og gjenger av tyver som opptrer i NMR. «Vi gjør derfor en operativ planlegging, for å bedre kunne bekjempe og redusere slik kriminalitet, arrestere disse menneskene som tar til for å drepe, stjele, smugle uten hensyn til menneskeliv og vi vil gi RN mer sikkerhet. Strategier som blir diskutert, har en slik struktur at vi kan gi et svar til samfunnet så raskt som mulig, «la han til.

De siste dagene er befolkningen blitt meget skremte en bølge av mord, innbrudd og ATM (minibank) eksplosjoner i RN. Politiet har ikke avklart disse tilfellene, og leder for den statlige sekretær for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar (Sesed), Doug da Rocha, opplyser at attributtene skyldes en mangel på arrestasjoner og den økende etterspørselen for utredninger og varetekt fengsling samt mangel på en generell utredning og undersøkende politi i de brasilianske stater. Ifølge Ramirez, er gjenger godt organisert og har medlemmer fra ulike deler av landet og til og med korrupte politimenn som vanskeliggjør grundige undersøkelser.

Sekretær også innrømmet at mangel på struktur ved politistasjoner og underskuddet av effektiviteten hos politiet bidrar til forsinkelsen i responsen fra staten. I Macaíba-kommune som registrerte hele syv drap sist onsdag, har militærpolitiet kun tre biler og to motorsykler som skal dekke inn hele denne regionen. Effektiviteten gjøres av av alt for få politimenn, som er totalt overarbeidet og dynget ned med saker av grov vold. Mindre kriminalitet, havner straks nederst i skuffen og slike småforbrytere kan omtrent alltid slippe unna.

 

Innehaveren av byen politistasjonen, delegert sjef Márcio Delgado, deltok på møtet i går og rapportert at den eksisterende strukturen ikke er i favør av etterforskningen. «Vi jobber som gale hver dag, men vi er sjanseløse til å kunne overkomme alle disse brutale vold-sakene med så lite mannskap og så små resurser, sa han og derfor er heller ikke effektiviteten god nok, sa han på møtet.