Arkiv

Politiet med mega-kontroll i Natal.

Sivil politiet utfører en stor megaoperasjon i Natal.

 

Civil politiet utførte tidlig igår kveld i går en operasjon med sikte på å øke følelsen av sikkerhet i kommunene som utgjør det metropolitiske området Stor-Natal. I alt så deltok det ca 150 menn i denne operasjonen fra; Natal, São Gonçalo do Amarante og Parnamirim. Mer enn 40 kjøretøy fulgte en nøye planlagt fremgangsmåte som varte gjennom hele natten. Forventning som de generelle representantene fra Civil politiet, Fábio Rogério, sier at meningen med operasjonen var inn-fanging av rømlinger på fri fot, overholdelse av juridiske mandater for våpen og nedskrive antallet av ulovlig våpen i omløp på gata.

RN går inn i organisasjonen «Gjør «Brasil tryggere»

Fire menn har blitt arrestert i de første tre timene av operasjonen, det blir tre i São Gonçalo do Amarante, og en i Macaìba. Francisco Eudes da Silva, 24, har passert ut og inn av politistasjoner ørten ganger og er for tiden ønsket i fengsel Canguaretama pga av en dom fot væpnet ran. Han ble arrestert under en rekke tilnærminger som er gjort i byen São Gonçalo do Amarante går kveld. Følgesvenn av Eudes om er etterlyst  for overgrep og vold som praktiseres, Paula Silva dos Santos, bedre kjent som «korsbom», ble også arrestert i går kveld. Politistasjonen over São Gonçalo do Amarante hadde en rekke rapporter om ran begått av duoen utført på en motorsykkel i flere nabolag i denne regionen.

 

Den tredje mannen ble arrestert for ulovlig besittelse av våpen og, i henhold til innehaver av politistasjonen for São Gonçalo, Heleno  Luiz da Silva, et offer som var på den tiden i politistasjonen og rapporterte overgrep innen LED-systemet, kente igjen mannnen. Da Silva var fornøyd med politiet sine aksjoner . «Denne slags handling hjelper til med å gi gi mer sikkerhet for befolkningen. Politiet burde synes mere på gatene, sier han.

 

São Gonçalo handlingen skjedde samtidig i byene i Mavaìba og Gonzalo do Amarante og Parnamirim. I tidlig på kvelden hadde de organisert seg i hovedkvarteret til Degepol, hvor de hadde gått igjennom de siste koordinatene før de startet selve operasjonen. Innehaveren av det spesialiserte politiet og forsvaret, leverte kjøretøy og Last (Deprov), Frank Abbott sa at en ny operasjonen var planlagt litt senere i neste uke. Han sa også at noen ble fengslet har skjedd i går ettermiddag og blant dem en som ble tiltalt for ha voldtatt en kvinne i byen Pedro Velho, i begynnelsen av mars, denne Edson Soares de Lima, kalt for «Edinho,  er en farlig mann. Vår informasjon er at han var sist jaget for hva som skjedde på Presidio de Mamanguape og er anklaget for mordene av to sersjanter, en fra militærpolitiet og en fra hæren, sier han. Han er innlagt på University Hospital Onofre Lopes, med skuddskader i munnen sier politiet.

 

Operasjonen er et svar fra sivile politiet mot økningen i antall drap som er registrert i Rio Grande do Norte. Ifølge Statens råd for menneskerettigheter og statsborgerskap (COEDHUCI) vokste det daglig gjennomsnitt av drap registrert i RN 50% bare i de første 4 månedene av 2013.