Arkiv

Transportarbeider-unionen avviser forslaget til 7,5% økning i lønn.

Transport arbeidere avviser forslag til 7,5 % økning av lønnen.

Krever 15% + +.

Transport-unionens fagfolk fra Rio Grande do Norte, avslo forslaget av gründere til  7,5% økning i lønn og i kategorien Vale-mat. På et møte holdt sist torsdag, ble det etablert et nytt forslag som ble avslått av Union of Urbane passasjertransport selskaper i Natal (Seturn), arbeidere avslo presentasjonen og nytt møte til mandag fra 10:00, i hovedkvarteret til regionale tilsyn av Arbeiderpartiet og sysselsetting (LGRE/RN).

Unionen utelukker ikke muligheten for at man vil få et høyere krav og at en streik kan bli følgene om et slikt nytt forslag blir avvist.

Tidligere i uken, ble et møte mellom arbeidstakere og arbeidsgivere av det offentlige transportsystemet holdt i Natal for tredje gang i år og med  lønns-justeringer på tapetet. Andre beregning annonsert av juridisk koordinator i Seturn, Augusto Maranhão Vale, om forslaget til lønns justering og makt sertifikat på 7,5% ble akseptert, så kunne prisen på busstaksten for en passasjer, kunne hoppe fra R 2,20 til R 2,60.

Ifølge presidenten i unionen av profesjonelle veitransport av RN (Sintro-RN), Nastagnan Batista, sier forslaget faller  hovedsakelig på grunn av mat-prisene i Vale, som i dag er på rundt R $ 6. Arbeiderne vil nå ha en økning på ca 50% i godtgjørelse, det vil si R $ 12 per dag.

«Vi ber om 15% i lønn og at kraften vil passere et regnskapsbilag på minst 12 reais per dag. Vi mener at at forslaget til lønnstilleggene er i reellt og ikke noe høyt krav, men heller lavt.

Forslaget som vil bli presentert mandag vil bli tatt opp til avstemming i huset planlagt for tirsdag. «Det er ikke utelukket at resultatet vil kunne bli en streik. Hvis vi ikke får til en avtale, så må vi måtte gå via retten og domstolene, fordi streik er et lovlig hjelpemiddel og et instrument som faller inn under kategorien man har for å vinne frem med sine sine rettigheter, sa Nastagnan Batista.

I tillegg til kravet om 15% lønn justering spør kategorien forsamlingen om oppgradering på verdien av maten i Vale, som pr. idag står for R $ 360, forbedringer i forhold til dagens helseplan og utryddelse av visse dobbelt frynsegoder. Den nåværende lønnen er R $ 1.350 og maten i Vale er standard R $ 164,88 og R $ 171,00 for busssjafører.

Uten justering på hele 27 måneder forlanger nå næringslivet at en buss billettpris følger op all økning siden i fjor.

Vi som har sett tilsvarende utvikling tidligere mellom disse partene, ser så absolutt ikke bort fra det faktum at dette lett kan utvikle seg til en streik – noe som nok heller er det normale enn snarere unntaket?