Arkiv

Ponta Negra er et usikkert sted.

Ponta Negra ligger nå på fjerde plass når det gjelder ran.

Ponta Negra er nr.2 nabolaget med største antall forekomster av ran i Natal, mellom januar og April 2012. Blant de stedene som har flest forekomster av ran på landsbasis, så innehar stedet en lite imponerende fjerde plass, med 184 rapporterede ran, sier sekretær for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar av RN (Sesed).

Magnus Nascimento som er ansvarlig for politiarbeid på gatene i Ponta Negra, inkludert Capim Macio, sier i en kommentar at dette gjøres med fire biler og med tre menn i hver bil.

Gjennomsnittet er f.eks. 3,8 aksjoner/ran mot banker, per måned i snitt, i dette området.

I henhold til kommunale miljø og urbanisme (Semurb), anslått befolkningen på Ponta Negra til ca. 24,780 i 2012 og at  7,928 husholdninger opptar et område på. 1.382,08 hektar.

For å sikre sikkerheten til denne målgruppen, er det om lag 30 militærpoliti + offiserer per skift. Nestkommanderende  Rodrigues Barreto, NK-sjef for den femte bataljonen av PM så brukes fire biler med tre menn i hver og dette deles med Capim Macio. Turist politi-kommandoen (CPTur) og bataljon av politiets BPChoque (opprørspoliti)  har også et kjøretøy hver til disposisjon , i tillegg til tre patruljerende gate enheter med støtte av motorsykler (Rocam = 2 .stk motorsykler sammen)

Distriktet har to menn i et basis-sett. To andre polititjenestemenn gir i tillegg støtte fra den nærliggende basen, i Capim Macio.

Célio Fernando Rodrigues, som arbeider i et bakeri i gaten Rua Buzios i Ponta Negra, sier at regionen er målet for hyppige angrep av kriminelle som er meget plagsomt til ider. «I fjor ble vi angrepet to ganger,» sier han. Han siterer også andre tilfeller ved tilsvarende fem av bedrifter som lider under samme problem.

F.eks. i landsbyen Ponta Negra, var en April natt, Victoria Silva klar til å lukke kles-butikken der han arbeidet når hun ble overrasket av to menn. «De ble stoppet av politiet i nærheten av butikken, på en sykkel, med pengene fra kassa og min personlige veske, samt klær for R 800 reals av tyvegods.

Myndighetene på sin side, sier at man ser en klar sammenheng av antallet turister i et område og antallet av ran og overfall. Det er mange færre slike hendelser ute i vanlige villa-strøk sier man til media.