Arkiv

Eiere donerer landområde til den nye flyplassen.

Eiere donerer landområder for tilgang til den nye flyplassen.

Som vi har meldt tidligere, så har det vært mye krangling og kontroverser når det gjelder landområdene til den nye flyplassen.
Stimulert av utviklingen av områdene som er tilstøtende til den fremtidige flyplassen São Gonçalo do Amarante, i det metropolitiske området rundt Natal, så har eiere av områder som gir tilgang til terminaler for last og passasjerer, nå besluttet at de vil donere deler av sitt land til føderale myndigheter ved Institutt for motorveier av staten Rio Grande do Norte (DER/RN).

Edu Barboza Jr. som er eier av det meste av dette arealet, har nå donert områdene der man vil plassere veier inn til den nye flyplassen. Området er på 65.000 kvadratmeter og man er allerede i full gang med å klargjøre området for veibyggingen som vil bli de nye veiene inn til lufthavnen.

Donasjonene, ifølge DER, ved Demetrius Torres, var på helt frivillig basis og uten kostnader for staten og regjeringen.

 

«Andre mennesker har også gjort forskjellige donasjoner. Det er mange, som på grunn av investeringer som vil komme sammen med den nye flyplassen, vil nyte godt av de økonomiske  følgende og grunneiere er nok dem som nyter de aller største godene, «sa Demetrius Torres, da med tanke på mulighetene for utviklingen rundt fremtiden for frakt og passasjertrafikk terminalene og derfor har forretningsmannen José Bezerra Junior besluttet å donere en del av sitt land gratis til staten. Vi kan likevel ikke fri oss fra tanken om at dette er en meget «smart investering», til tross for at det er «gratis»?

 

Avtalen med DER/RN er ferdig og mangler bare endel papirarbeid og signaturer. Vedrørende spørsmål om donasjon, sa José Bezerra «donasjon fant sted for å se om positive  ting kan skje i vår stat».

Området donert av forretningsmann er nærliggende å det som i dag er byggeplassen ved flyplassen. Han bekreftet at instituttet av motorveier har bedt om tillatelse til å starte arbeidet med tilgang til flyplassen og godkjenning for oppføringen av noen maskiner på deres eiendom og at noen papirer er allerede signert.

Ifølge DER/RN, vil access-relaterte tiltak være klar i slutten av mai neste år. I tillegg var det nødvendig å forstørre deler av prosjektet til å utvide tilgangs ruter til den nye flyplassen.

Demetrius Towers forsikrer at arbeidene nå ser frem til en  «rask gjennomføring». «Alle prosjekter er klare, satt klare for budgivning, med garanterte ressurser. Staten regjeringen mottok penger lånt av føderal-unionen for å sette igang arbeidene og man regner med en ferdigstillelse  i mai 2014. Vi har tretten måneder på oss til å få veiene ferdige på, understreket han.

Ressurser til dette prosjektet ble utbetalt av investeringsbanken Caixa Economica Federal, etter en avtale inngått med staten og regjeringen, tidligere denne måneden. Gjennomføring av arbeidene er ansvarlig av  Construtora Queiroz Galvão, som var vinner av budet.