Arkiv

FIFA holder et øye med fremdriften av nye Dunas Stadion

Nye Dunas Arena vil få en ny fremdriftsvurdering av Valcke fra FIFA.

 

Ett nytt besøk av Fifa generalsekretær Jérôme Valcke, i Natal idag skyldes ønsket om å spore fremdriften på prosjektet ved Arena-das Dunas, besøket vil være preget av mer en overraskelse. Konsortiet som er ansvarlig for prosjektet vil fremskynde en ferdigstillelse av en av VIP-boksene på stadion, for at Valcke ved selvsyn vil kunne se hvor elegante disse VIP-boksene ved stadion blir av utseende. Ved sekretær av Secopa Torres, kan Natal nå fremvise en god fremdrift i prosjektet, slik at de FIFA og de lokale myndighetene har ikke noe å bekymre seg om.

Junior Santos som kom til Natal også forrige gang sammen med  Jérôme Valcke,  fulgte også denne gangen med fremdriftskomiteen under montasjen av den første Entourage, installasjon av den første bjelken som vil holde viktige deler av tribunen.

I motsetning til den forrige besøket, der lederens deklarasjoner provoserte en utilpasshet ved fremdriften til de lokale myndigheter, da han sa at Natalvar med sent ute med arbeidet og løp en risiko for å bli avskrevet som vert for fotball 2014-VM, mens denne gangen derimot, var stemningen full av optimisme. Demetrius Torres sin innsats for fremdriften av stadion arbeidet, ble berømmet med entusiasme fra Valcke sin side

 

«Jeg har vært i Rio de Janeiro, der møte med medlemmer av den lokale organisasjonskomiteen og Fifa sin representant i Brasil tok del i dette møtet. Vårt konsept i Rio ser ut for at denne gruppen ikke vil klare sine forpliktelser med hensyn til fremdriften, og da er det ekstra godt å se alt det flotte arbeidet som er blitt utført i Natal hvor arbeidet nå ligger foran tidsplanen og han gledet seg til å se den ene ferdige VIP-boksen som er klargjort eksklusivt for ham.

Alberto Leandro Depois , sjefen av den lukkede distribusjonsfasen av infrastruktur, sier at byggeprosessen ble akselerert ytterligere med begynnelsen av gjennomføringen av nye støtte bjelker for tribunene på den nye statdion.

Valcke uttalte til media at all skepsisen ved siste kontroll er som blåst bort og man regner nå med at den siste fasen av stadion-bygget vil bli fullført uten problemer og levert som planlagt 31. desember i år.
Med den nedre og øvre tribune ringen nesten lukket, ligger man faktisk litt foran skjemaet for prosjektet sier en leder for OAS (byggherren). Og optimismen spirer og gror for dette viktige prosjektet i Natal.

dunas1 2013