Arkiv

Bombetrussel mot Midway Mall.

En frekk handling fra entrio av røverne,skapte igår ettermiddag, full panikk i det største kjøpesenteret i byen, Midway Mall kjøpesenter. To kvinner og en ungdommelig utseende mann, overfalt en gullsmedforretning som ligger i tredje etasje i kjøpesenteret. Trioen forlot en skoeske som inneholder gjenstand som en lignet en bombe. Fram til nå har ingen personer blitt arretert i forbindelse med hendelsen.
De tre personene ankom butikken og en av dem annonserte innen kjøpesenteret at en bombe var utplassert i kjøpesenteret. En av dem var kledd i uniformen til en offentlig skole. På tidspunktet for angrepet, var det bare en klient som var i butikken. Ingen ble skadet. Forbrytelsen skjedde rundt 17:30  og frembrakte brakt full panikk i andre butikker.

Ifølge media, ble politiet straks varslet om angrepet, og kort tid etterpå, kom et team lag av Batalhão de Operações Policiais Especiais (Bope) var å fjerne skoesken som inneholdt den påståtte bomebn. Vitner sier at politiet var raskt på stedet. Trioen som kom med og annonserte angrepet, truet med å detonere den påståtte bomben, sier han. En del av tredje etasje i området ble tømt for personer.

 

Forbrytelsen vil bli etterforsket av sivile politiet. Selv om media ønsket en kopi av rapporten, vil ingen av kjøpesenterets administrasjon kommentere saken. Butikkene ble stengt og ingen ansatte ønsket å snakke med pressen. De intern krets som innehar TV-bildene fra overvåkingen internt, ønsker bare at disse skal brukes under etterforskningen av saken.

 

Dette er ikke første gang at skurkene bruk påståtte bomber til røvinge av smykker fra butikker. På 30 oktober i fjor, ble en bombetrussel ringt inn og forårsaket vill panikk i  Shopping Via Diereita. Det militær politiet gikk til området og detonerte en gjenstand i tilbaketrukket ubebodd område. Bomben var igjen-plassert av et par kriminelle i en butikk ved kjøpesenteret.

Politiet har liten tro på at de klarer å finne de skyldige denne gangen heller, hvis ikke det dukker opp noe intressant på overvåkings videoene fra Midway Mall?