Arkiv

SETOR mottar 156 bøter pr. måned.

SETOR selskapet mottar 156 bøter hver måned.

Brukerene som klager pga forsinkelsen av bussen i Natal er et vanlig fenomen på gata. Og de er mer tydelig når man ser på statistikk for bøter pålagt firmaer som driver virksomhet innen offentlig transport i hovedstaden. Ifølge oppsyn av den kommunale Urban Mobility (Semob), var i alt 428 bøter allerede utstedt av denne grunn bare i år. Dette representerer et gjennomsnitt av 107 bøter per måned i de første fire månedene av året.

Magnus Nascimento sier  at hvert år, så blir selskapene bøtlagt i snitt 31 ganger pga alt for mange passasjerer i bussen. Dette er en av de vanligste klagene blant brukeren på årsbasis.

Ordfører sier at økningen er konsolidert

I dag har 130 fagfolk ansvar for overvåking av hovedstaden, delt inn i tre skift, morgen, kveld og natt. De er de samme som kan brukes på alle Blitz-kontroller fra soloppgang og er også ansvarlig for å inspisere drosjer, skole transport og tilsvarende alternativ.

Rogèrio Leite bekreftet at selskapene må bære de fleste forpliktelser og betaler etter vurderinger. «Bøter som er ikke betalt,  har vi videresendt til inndragning gjennom kommunen,» forklarte han. Det er dette tilsynet som kan garantere at brukeren av det offentlige transportsystemet som f.eks. service med buss , fungerer tilfredstillende. Med økende busspriser til R $ 2,40 som skal tre i kraft som i dag, er passasjer kostnader brukt til å forbedre kvaliteten i det urbane transport-tilbudet.

 

Folk som har blitt forespurt gjennom en markedsundersøkelse, sier at de godtar en økning av prisene, hvis dette resulterer i forbedringer for passasjerene. Mange klager på at det er helt vanlig at bussene er forsinket med 30 min. eller mere og dette er noe som ikke er akseptabelt i det hele tatt og derfor må myndighetene ta frem riset bak speilet og bøtelegge selskapene for disse forsinkelsene – dog ikke hvis det skyldes omstendigheter som ligger utenfor selskapenes rekkevidde.