Arkiv

Kriminaliteten i RN skyldes en prekær struktur sier eksperter.

Prekær struktur forverrer kriminaliteten i RN

 

I løpet av de siste månedene, har man i avisen Tribuna do Norte kunne følge med på gjennomgangen av kriminaliteten i RN, som er inne i en  enda verre negativ fase enn tidligere. Hele situasjonen bærer preg av en prekær struktur, i henhold til ulike eksperter, spesialister i området og fagorganiserte, noe som har forverret kriminaliteten, av små forbrytelser til grufulle kompliserte drap.

Politiet har registrert 440 nye tilfeller av drap i 2012, noe som er 269 mer enn antallet som var registrert i 2002.

Drap hastigheten i staten RN vokste med 175% mellom 2000 og 2010. I samme periode var befolkningsvekst bare 14%. I Natal er indeksene også alarmerende. I det siste tiåret var veksten i antall mord i Natal hele 157%.

 

I hovedstaden registrert politiet 171 drap i 2002 og i fjor, med tall i henhold til Statens råd for menneskerettigheter og statsborgerskap (COEDHUCI), så hoppet opp til 440 tilfeller. For spesialister innen sikkerhet er narkotika og straffefrihet og tåpelige strafferabatter for drapsmennene pga mangel på fengselkapasitet en faktorer som kan forklare fremme av all volden.

 

En rapport publisert i TN tidligere denne måneden gir en beretning om at i april har politiet registrert et gjennomsnitt angrep i Natal, på ca 24 daglige overgrep. I alt, var protokollføres  slike hendelser  på totalt 2,846 tilfeller;  I denne perioden, mellom de fem bydelene som fremviser mest kriminalitet som ran etc. vises det at i dem med de største antallet forekomster;  Nossa Senhora da Apresentação, med 256; Lagoa Nova, med 253; Felipe Camarão, med 195 og Ponta Negra, med 184.

En annen forbrytelse som politiet ikke har klart å gjøre noe med, er spreng attentater mot minibank-terminaler. Inntil8. mai, ble det registrert 24 forekomster av denne typen kriminalitet. Politiet sier at de står maktesløse overfor denne typen av kriminalitet, da bandittene ofte kommer 12-15 mann samlet og som er sterkt bevæpnet til minibanken og bærer preg av en militær operasjon. Hva kan 1 – 2 politimenn på vakt stille opp mot dette- Å yte motstand er det samme som selvmord her? Og når faren for å bli stilt for retten er lik null, så er det jo klart at slik kriminalitet er populært blant bandittene og man får tak på store summer kontanter hver gang. Det blir omtrent som å ta sukkertøy fra små barn!

 

I tillegg til økningen i kriminalitet blant ungdom, så er økningen der synonym med den stadig økende mangelen på fengselkapasitet og utallige påtaleunlatelser. Fengselsvesenet har lenge vært en av hovedgrunnene for en stadig økende kriminalitet og hvorfor skulle ungdommene bry seg for kun en pekefinger; fy-fy-fy og så ut i merkedet igjen.
Straffen mangler jo totalt.