Arkiv

Problemer med flyreiser fra Natal

Flyreiser fra Natal = forsinkelser og økte kostnader.

Den som bestemmer seg for å reise med fly fra Natal, må være forberedt på å bruke mer tid og penger på flyturen, enn om du reiste fra Recife, Fortaleza eller Salvador, de største konkurrentene av luft-turisme til RN.  Kostnaden for passasjereri snitt fra Natal er i gjennomsnitt R $ 339,00. Passasjerer som forlater Brasilia eller Sao Paulo bruker i gjennomsnitt R $ 200 per tripp. Gjennomsnittet er lik Salvador, som tar R $ 210.

Dataene er samlet av et forskningsnettverk for flyruter og territorium, som ble lansert i går av brasiliansk Institutt for geografi og statistikk (IBGE). Instituttet har sjekket 135 byer som har direktefly og har oppført 76 av de lokale, fra de dyreste til de billigste. Selv om forskningsdata er fra 2010, er dagens gjeldende scenariet er ikke for langt unna, ifølge analytikere og industrioperatører. Med tapet av luft-trafikk til Natal som skjedde i mars, når flyselskaper som TAM og Gol har redusert antall flyreiser fra Natal, «har situasjonen bare blitt forverret,» sier direktør for Natal konvensjonen Bureaux, George.

«Den kommersielle strategien for å redusere sitteplasser og billett prisøkning er fremdeles for å etterlate forbrukeren uten virkelige opsjoner, ingen konkurranse er ikke bra og gunstigere jo flere selskaper som opererer,» sier Costa. Dette resulterer i tap av turister. Siste minutt kjøp, spesielt de som er stimulert av kampanjer i hotellkjeden, som representerer om lag 10% i lavsesongen-har også migrert til nabolandene, sier han.

Intervju på flyplassen ved F.eks. forretningsmannen Marcelo Soares do Nascimento, 30, som ventet i går å begi seg til Italia, sier at kostnadene til  São Paulo, hvor han kom tilbake til for en uke siden, ligner den betalte prisen for å reise til til Europa. «Det er veldig dyrt, og tjenesten er ikke bra,» sier han.

 

De høye kostnadene,  ifølge IBGE analytiker Razia , skyldes den høye sentralisering av det urbane nettverket i hovedstaden, de høye kostnaden ved tjenester i turistnæringen og eksistensen av en enkelt flyplass, i tillegg til avstanden til de store sentrene. «De større byene har en mye større flyt av passasjerer ved denne reduserte kostnader,» sier han.

 

Reduksjon av ICMS retningslinjer vedtatt av drivstoff -Sør og Sør-øst stater, vil også påvirke prisen på billetter. «Vi er turist-handel, Brasil, bevirker at denne godtgjørelsen for RN kan være mer attraktiv,» sier Diassis.

 

Forsinkelser

 

Om tidsreiser studier, så påpeker man vanskeligheter og forsinkelser som passasjerer står overfor, særlig i mindre byer, som Natal. Hovedstaden i RN har den verste ytelsen blant de fire konkurrentene og nest verste ytelsen, sammen med Maceió og Teresina, hovedstaden i NordØst.

RN har bare direktefly til Sao Paulo, Brasilia, Rio de Janeiro, Recife og Fortaleza. Du må gjennomgå diverse  tilkoblinger, avhengig av destinasjon og tidspunkt for alle andre destinasjoner. (som kan påvirke på verdien av prisen, jo lengere du skal reise.)

Å reise til andre steder enn dem som Natal har direkteruter til, kan by på mange irritasjonsmomenter for en stakkars fly passasjer ut ifra Natal – det er det mange som kan skrive under på og dyrt blir det også dessverre!