Arkiv

Nytt forslag til buss takster R 2,33.

Billettpris bør  ha ny verdi: R $ 2,33

Prisen på bussens billettpris i Natal bør ligge på R $ 2,33 med avgiftsfritaket av det sosiale integrering program (PIS) og bidrag til sosial sikkerhet finansiering (Cofins), kunngjordes torsdag av de finansminister, Guido Mantega. Informasjonen ble bekreftet av sekretæren hos Urban Mobility (Semob) som slapp opplysningen ut til media og til brukere.

Magnus Nascimento kunngjorde et  fritak som vil bringe  tariffreduksjon som var bestemt til R 2,40, nedover til R 2,33.

Intercity linjer vil dermed også reduseres i pris.

Elequicina ser på nåværende tidspumkt ikke hvordan lovligheten er for å gi fritak fra ISS.

Disse to skatter utgjorde 3,65% rettet mot i offentlig transportens billettpris. Union of Urban passasjertransport selskaper (Seturn) er uenig med gjennomføringen av denne muligheten. Men i går bestemte  ordfører Carlos Eduardo at Semob offisielt skulle gjøre disse beregningene for å få redusert prisen på buss billetten, slik at den føderale regjeringen derfor vil publisere et foreløpige fritag fra innkreving av Cofins og PIS avgifter i transportsystemet.

 

Dette vedtaket vil eventuellt være en av de få mulighetene til å kunne holde prisen på bussbilletten nede, sa han.

Union of Urban passasjertransport selskaper i byen Natal sa, gjennom pressen, at bare med en «bevissthet» fra staten og kommunen,  er det mulig å få til en forskjell i prisen, da selskapene ikke har mere å gi i denne sammenhengen. Staten står for innkrevingen av alle typer avgifter fra buss selskapene og sitter derfor med nøkkelen til en eventuell reduksjon i prisen nedover fra R 2,40.

Seturn har lave forventninger om at den foreslåtte løsningen er en brukbar løsning i dagens situasjon.

Finansminister, Guido Mantega sa at den føderale regjeringens vedtak og  tiltak for å lindre PIS og Cofins avgifter for buss passasjer, er enda et av initiativene for å bekjempe inflasjon. «Vi bekrefter et  Ja til fjerning av PIS/Cofins avgifter for  buss i går,» sa statsråden, som indikerer at en mva-reduksjon bare kan gjøres for provisoriske mål pga de føderale lovene.

Dermed ruller ballen videre og vi venter med spenning på det neste utspillet i denne saken, for prisen på bussen er en av de få «alvorlige» sakene som politikere i Natal gidder å befatte seg med?