Arkiv

Vanntunnelen ved Baldo, er i ferd med å kollapse.

Vann-Tunnelen er i ferd med å kollapse.

Tunnelen som passerer kanalen og viadukten ved  Baldo, er med sitt forfall av strukturen i ferd med å kollapse. Informasjonen i en rapport bestilt av rådhuset og utarbeidet av ingeniør José Pereira, viser at tunnelen er i en forferdelig dårlig forfatning og noe må gjøres fort.

Adriano Abreu ved Semopi lover å starte reparasjons arbeider i begynnelsen av juni.

 

Ingeniører  sier at den største bekymringen er fordi det nederste laget av skiktet som skiller veien fra selve kanalen er «helt skadet» og uten betong lenger, bare noe rusten armering. «Hele strukturen er ferd med å kollapse». Ingeniøren sier at dette er nok et eksempel på hvordan man «Sparer seg til fant» fra myndighetenes side. Hadde regelmessig rutine-vedlikehold blitt foretatt, så hadde man sluppet denne kostbare reparasjonen som nå foreligger, men dette har byens myndigheter aldri forstått noe av?

Vi tar også med, at under reparasjonsperioden så vil mange av byens aller fattigste miste et av sine mest yndede tilholdsteder, både på dagtid og på nattestid. Da blir man nødt til å finne seg en annen «busk å sove under». Ikke le av dette, for dette er faktisk en realitet for mange «innbyggere» i hovedstaden – noen har omtrent ingen ting her i livet.