Arkiv

Bygning under oppføring kollapset.

Boliger under arbeid kollapset og skadet to.

En bygning som var under oppføring på gaten Itajá, i Nova Panamirim, kollapset med seks frimurerne som jobbet i bygningen. Ulykken skjedde ved 11:00 i går, det ble ingen dødsulykke, men to personer ble skadet under uhellet. Seks frimurere arbeidet med første etasje, da hele strukturen kollapset.

En av arbeiderne ble begravet under ruinene, men man klarte selv å få fjernet vrakgodset over ham fra ruinene, før lagene av Samu og brannvesenet nådde å ankomme på scenen, ifølge informasjon fra Samu.

Av de seks arbeidere, ble bare to fraktet til sykehus. En 21 år gammel, ble tatt med til Clovis Sampson med ryggsmerter  og den andre, på 53 år, ble sendt til  Mahavir Marques  og begge ble dimmet etter en sjekk. Resten ble undersøkt på stedet og trengte ikke noen ytterligere behandling.

 

Området ble isolert av brannvesenet og bør bli utestengt helt til en undersøkelse har blitt foretatt. «Strukturen var ganske skadet og det er en risiko for nye ras og det er mulig at man rett og slett vil rive resten av bygningen, «sa kaptein Shaker fra brannvesenet. Det er fortsatt ingen informasjon om eieren eller entrepenøren som er ansvarlig for arbeidet. Men, i henhold til kaptein på CB, gjelder det en bygging av et stort single hus og ikke en multiresidencial bygning. «Da vi kom til området, var arbeiderne var ikke lenger. Bare på mandag, vil det være mulig å kontrollere dataene, sier han.

Sekretær for works og urbanisering av Parnamirim, Roger Santiago, var også på stedet, og det er anslått at utbygger hadde gyldig lisens, men at dette ikke er endelig fastslått.

På fasaden til bygningen det er en plakett som sier at arbeidet er under tilsyn av en ingeniør ved  Regional Council av Rio Grande do Norte (Crea/RN). Årsaken til sammenbruddet er ikke blitt klarlagt og vil bare bli bestemt etter at en teknisk rapport som vil være utført av CREA foreligger. Blant de mulige årsakene, kan ifølge kaptein Shaker hos CB, være bruk av lav kvalitetsmaterialer og mangel på støtter. På ulykkes stedet  ønsket innbyggerne i nærliggende bygninger ikke å gi noen intervjuer.

Men, det må være lov til å lure på byggemetodene og sikkrheten for arbeiderene i hovedstaden, da det ikke er så lenge siden at en bygning i Ponta Negra også kollapset under bygging.