Arkiv

Maria-kjeks med ekstra futt?

Kvinne er arrestert med narkotika i kjeks emballasje

En kvinne som er identifisert som Rita de Cássia Lima Jovino, 25 år, ble arrestert på morgenen lørdag, 25, når hun forsøkte å smugle inn 30 gram av marihuana, en mobiltelefon med en kapasitet på tre SIM-kort, en lader, hodetelefoner og to nøkler i fengselet i sentrum (CDP) av Ribeira. Det uvanlige var hvordan elementene var skjult under smuglings forsøket. Alle tingene var plassert  i «Midten» av en pakke kjeks av typen  Maria-kjeks. Hva som vekket nysgjerrigheten til de  fengselsansatte, var det faktum at forseglingen på kjekspakken var brutt.

Rita innrømmet under forhør av agenter i fengselet at «maten» var tiltenkt en innsatt som var fengslet for bare to måneder sin for væpnet ran. Amy var først i køen av besøkende fordi hun bar på et barn på elleve måneder som hun hevdet tilhørte den innsatte.

«Jeg ble spurt om å gjøre en tjeneste og  hvis jeg visste om narkotikaen, så hadde jeg ikke hadde kommet, «sa Rita de Cássia. Hun nektet engasjement i narkotikahandel og som ville bruke barnet som en unnskyldning under smuglingsforsøket og at «den tunge kjeksen» skulle være ment for barnet. Gråtende nektet kvinnen for medvirkning til å smugle inn narkotika i fengselet, noe som er svært alvorlig i Brasil. Kvinnen som, teoretisk sett, tjente som «Muldyr» i leveringen av varene, kan nå selv få en lang fengselstraff for dette forsøket.

Hun nektet å opplyse til politiet om hvem som hadde sendt varene med henne til fengselet – noe som ikke gjorde saken hennes noe lysere?