Arkiv

CAERN innrømmer vann-problemer.

Caern innrømmer vann problemer, men fornekter risikoer.

Administratoren Fatima Othon har ikke brukt vannet som kommer ut av kraner i sitt hjem på mer enn en måned. Hun har også unngått bruk av lyse og hvite badehåndklær. Årsaken er selve fargen på vannet som kommer inn i huset siden vinter-regnet begynte å falle i Natal. Fargen på vannet som kommer ut fra kraner, tiltrekker seg oppmerksomhet og fører til tvil om kvaliteten for forbrukeren? Vann og avløp selskapet Rio Grande gjør Norte ; CAERN som står for vannleveranser til omkring 30% av befolkningen i Sør, øst og vest i byen, ca 120 tusen mennesker, går igjennom det samme problemet.
Flere lokale vaktmestere som har ansvaret for lokale vann-tårn i forskjellige deler av byen, har ved gjentatte anledninger klaget til CAERN på vann kvaliteten, da de finner store avleiringer inne i tankene av en ekkel leire. CAERN på sin side sier at dette problemet er kjent fra tidligere år og at dette ikke er et nytt problem i hovedstaden.

«Regnet transporterer alt materiale som er igjen på bredden av elven gjennom hele året. Når det begynner å regne etter en tørkeperiode, ligger det mye oppsamlet støv og fin sand langs elvebredden og ellers i nedbørsfeltet. Når regnet begynner for fullt igjen, så blir mye organiskt materiale dratt med ned i oppsamlingsdammene og gir opphav til en slags slamutvikling i dammen og tilførsel til byen og farge og lukt kan i noen tilfeller bli endret pga dette.

 

Vann rensingsprosessen klarer ikke helt å fjerne alle slike elementer og kan ikke alltid kontrolleres av systemet dessverre.

Manager Caern forklarer at selskapet har allerede investert R $ 180 tusen ved å gjenopprette/forsterke seks av åtte eksisterende vann filtre i vannstasjonen behandling. Forventningen er at rengjøring av utstyr skal være ferdig i morgen. «Det er en mega-operasjon. Hver filter har en 21 kubikk meter kapasitet av filtreringen. Det er en jobb som skal gjøres på en koordinert måte fordi det er en operativ logistikk. Vi må stoppe to og to enheter av gangen, sier han.

Fortsatt trenger man litt tid før vannet som er gulaktig for tiden i Natal, før vannkvaliteten kommer tilbake i Juni til det normale i Natal sier han. Manager sier at det ikke innebærer noen risiko å bruke dette vannet og at det ser verre ut enn det virkelig er.