Arkiv

Plantevern midler i maten skal spores.

RN vedtar sammarbeid for å spore plantevernmidler.

Association av supermarkeder av Rio Grande do Norte (Assurn) brakte sammen produsenter og distributører av grønnsaker, frukt og grønnsaker for å diskutere detaljene i programmet for sporing og overvåkning av plantevernmidler (Rama), utgitt som et pioner prosjekt i oktober 2012. Målet med programmet er å sikre at forbrukerne kjøper kvalitetsprodukter. Kvaliteten på matvarer som markedsføres i 25 100 supermarked butikker installert i statene i Brasil blir overvåket, siden i fjor, slik at forbrukeren får vite opprinnelsen til maten de kjøper. Rio Grande do Norte var den første staten for å vedta et slikt tiltak i Brasil.
Ifølge forretningsmann Thomas Eckcshmidt, ansvarlig for landbruket utvikling programvare til potiguar indianerne og bønder som brukes til å regne ut  preparatenes forurensning, viser at grønnsaker og frukt som er  markedsført i RN falt sammenlignet med i fjor. «Målet er å overvåke disse indekser og opprettholde et trygt nivå sett ut ifra forbruker, produsent og distributør. Dette er et ansvar for alle aktører i kjeden. Dette representerer en mulighet til å forbedre en produktiv og positiv trend i staten og en  garanti for et høyere kvalitetsprodukt for forbrukeren, forklarer»Eckcshmidt.

Med dette overvåkingsprogrammet så vil det bli mye sikrere mat på bordene og man hindrer at giftstoffer når sluttforbruker av matvarene produsert av landbruket.

Men, man skal som en forholdsregel, alltid vaske/skylle av frukt og grønnsaker før man begynner å bruke dem.