Arkiv

Lovens lange arm strekker seg langt.

Det Føderale politiet arresterte en  italiener i Ponta Negra

Tidlig på ettermiddagen i går (29) arrestert føderale politiet (PF) en italiensk mann, 57, som er ettersøkt i hjemlandet sitt av myndighetene i Italia. Arrestasjonen skjedde i en leilighet på Ponta Negra-stranden, på sørsiden av Natal. Mannen bor i Brasil med i permanent visa og den nå foreliggende arrestordre ble utstedt av Høyesterett i Brasil, på anmodning fra Italia. (STF). Det foreligger en tosidig utleveringsavtale mellom Italia og Brasil.

I sitt hjemland, ble italieeren dømt til mer enn 12 år i fengsel for pengeutpressing, skatte svindel og personskade, men klarte å stikke av til Brasil.. Ifølge det føderale politiet er utlendingen nå midlertidig arrestert i påvente av en utleveringsprosess bestemt av høyesterett.

Italieneren motsatte seg utlevering og offentliggjøring av sitt navn, men prosessen og ordren fra Høyesterett vil bli utført i nærmeste fremtid og mannen sendt hjem for å sone sine pådømte straff i hjemlandet.