Arkiv

Hvor blir turistene av?

Dårlig belegg på hotellene i Natal.

 

Sysselsetingen påi hoteller i Natal og Pipa var under denne høytiden av Corpus Christi godt under det som var spådd på forhånd. I Natal registrert hotellene  58.52% belegg og boende i Pipa 24.42% belegg.  Dataene er fra brasiliansk forening av hotellbransjen i Rio Grande do Norte (ABIH/RN). Varigheten av pakkene til turistene er også kort og ikke alle pakker vil vare over helgen engang.
Forholdene i 2012, var et belegg på rundt  57.62% i hovedstaden og faller i Pipa, som i 2012 har registrert 37.72% belegg.  I fjor, i midten av juni så hadde noen hoteller opptil 80% belegg , i henhold til ABIH.

Den dårlig utviklingen  i år er kreditert tap av fly-aktivitet til Natal,  med tilbaketrekning av flyreiser både av TAM og GOL, i mars, samt lav formidling og reklame av reisemålet i forhold til stater som Pernambuco, Ceará og Bahia som er direkte konkurrenter til RN. Utbredelsen er fortsatt slik at besøkende fra nærliggende stater, kun oppholder seg her i  én til tre dager.

Hotell bransjen håper nå på et oppsving i beleggene på hotellene og at flere flyruter med destinasjon Natal kommer tilbake på rutenettet og at reklamer for hovedstaden i RN blir intensivert fra det lavmålet som oppleves nå for tiden?

Turistnæringen er meget viktig for denne lille staten og det er i grunnen merkelig at myndighetene omtrent ikke gidder å legge to pinner i kors for å få flere turister hit? At det er dårlige økonomiske tider for tiden, burde bare anspore til enda større innsats!