Arkiv

USD kursen har ikke vært så høy på 4 år.

Dollarkursen nådd det høyeste nivået i fire år

Og til tross for intervensjon av den brasilianske sentralbanken (BC), har dollaren nådd det høyeste nivået på fire år. Kommersielle dollaren avsluttet dagen på R $ 2,1412 til R $ 2,1424 for kjøp og salg, med høy på 1,36% i går. I mai steg den amerikanske valutaen 7.04 prosent, den høyeste månedlige høye siden September 2011. I de første fem månedene av året økte dollaren 4.78%.

 

Siden den 5 mai 2009, så har på høyden av den globale økonomiske krisen øket og den amerikanske valutaen ikke nådd så høyt nivå som nå. Den andre dagen, lukket kursen på $ 2,236 for salg.

For en uke siden, har dollaren økt pga  av indikasjoner fra Federal Reserve (Fed), Central Bank of USA) at de vil redusere de monetære stimuli som har drevet den amerikanske økonomien i de siste årene. Med nedgang i volumet av dollar i omløp, så blir valutaen dyrere, noe som påvirker prisene rundt om i verden.

Og som dere sikkert har sett så er de skandinaviske valutaene på vei opp mot BRL, noe som er en fordel for oss?