Arkiv

Taket til den nye stadion er ankommet.

Arbeidet med å montere det nye aluminiums/Ståltaket over nye Dunas Stadion, vil ta seks måneder.

Montering av delene til metall strukturen som vil dekke nye Arena-das Dunas og som er  importert fra Spania har nå ankommet, sier selskapet OAS som er entrepenøren som bygger den nye Dunas Stadion. Teknologien som er valgt av OAS,  skal brukes i Natal for World Cup Stadium sin overdekning. Sekretær for Secopa, Demetrius Torres forklarte at denne teknologien som gjør bruk av sfæriske noder som og som derfor forenkler arbeider med deler og sikrer høyere hastighet for montering av strukturen. Alt dette materialet ble losset av i havna i Natal i forrige uke.

Også flere andre nye eller ombygde arenaer i Brasil i forbindelse med World Cup, bvil bruke den samme metoden som her vil brukes. (f.eks. Fortaleza og Recife).

Fasaden til Arena das Dunas vil være dekket i stål, og som har plater som klargjøres inne  på byggearbeids-plassent av Arena das Dunas, ved hjelp at passende maskiner. Hel monteringen av systemet som er bi-retningsbestemt, vil anslagsvis ta ca. seks måneder og starte denne måneden.

Hele den nye Dunas Stadion vil bygges under de aller siste metodene og modernitet på markedet og vil by sine gjester god beskyttelse mot både regn og brennende tropesol, samtidig som det likevel vil bli lyst og trivelig inne i selve stadion området. Gamle Machadão var sørgelig gammeldags i så henseende dessverre.

Hele den nye stadion er bygget etter miljø-prinsippet og tar f.eks. vare på alt regnvannet som faller ned på taket og bruker dette vannet til byens beste. Et så stort tak, blir nemlig en formidabel vann-samler i så måte.

Fortaleza og Recife bruker samme system av julen

Entrepenøren regner med en rask og uproblematisk montering av det nye taket sier OAS i en pressemelding og vi krysser også fingrene for at dette skal gå greit!

Dunas tak