Arkiv

Narkotika er Natal`s svøpe.

Man kommer til Narkotika med letthet i RN

Rio Grande do Norte er i en ekstrem tilstand og utsatt for et hav sårbarheter  for narkotikahandel. Uten tilstrekkelig infrastruktur til å overvåke skip og kjøretøy, på grunn av mangel på faste barrierer på land eller i havnerr, kan ikke staten hindre at narkotika fra å komme inn i markedet i RN. Området er en lav risiko operasjon for erfarne forhandlere. De siste årene har antallet beslag av narkotika, falt med mer enn 70% på indekser, uten noen teknisk forklaring av det føderale politiet.

 

Strategisk plassert i «hjørnet» i Brasil, på det nærmeste punktet mot de europeiske og afrikanske kontinentene, har Rio Grande do Norte er en potensiell populær rute for internasjonal narkotikahandel, sier det føderale politiet. Imidlertid når man ikke har den riktig infrastruktur for utilslørt overvåking av motorveier og vassdrag og havner, så er denne staten et eldorado for narkotikahandel, menneskehandel og all slags smugling, som det føderale føler seg maktesløse overfor pga sine små bevilgninger og midler, noe som fører til stadige rabiate narkotika problemer i hele staten RN.

Høflighet under kontroller, avslører  tilfeller og er ikke engang sjeldne, der passasjerer prøver å gå om bord med store narkotika innpakket og tullet rundt livet.

Politiet på flyplassene i RN er for dårlig utstyrt og mangler opplæring, noe som gjør at det er alt for lett å få med seg store mengder stoff til Afrika og Europa ved hjelp av kurirer (esler på fagspråket) som får en fast sum for hver tur de tar og det er ikke småsummer som blir betalt for dette.

Hvis ikke myndigheten sentralt snart tar tak i dette store problemet og bare later som om dette bare gjelder RN, så ryker snart strikken for godt og myndighetene i Brasilia får den midt i fleisen med et smell?

koffert

 

pakke