Arkiv

Dilma har ikke glemt RN.

Ett av Dilmas høydepunkter, er bekymring om tørken.

På sin reise gjennom Rio Grande do Norte, har President Dilma Rousseff i går bekreftet sin bekymringen for området Semi-arid i nordøst og annonserte derfor nye programmer til regionen. Hjelpen til små bønder fra det Administrative senteret i Natal, som har fått mange henvendelser der man ber om amnesty av gjeld man ikke har mulighet til å betale og  de fleste av demonstrantene har blitt holdt borte fra Rousseff med sine plakater. Men hun svarte med  å annonsere en spesiell metode for gjelden i denne halvtørre (Semi-Arid) regionen og  hun lovet: «gjelden vil være adressert». Dilma fikk en nøyaktig innføring i problemene for dette området, slik at hun lettere kan forstå de kjempestore problemene som innbyggerene her sliter med.
Når hun sa farvel, insisterte hun på følgende:  «I forhold til gjeld, vil vi snart bringe nyheter» og selv om hun ikke uttalte seg detaljert, sa hun såpass at man i øyeblikket forhandlet med bønder og for å finne frem til en plan som bøndene i området kan leve med, sa Dilma. Likeså en spesiell versjonen for denne halvtørre regionen for bygging av demninger, kollektive systemer av vannforsyning og teknisk assistanse for å redusere tapene i landbruksproduksjonen og husdyrholdet.
Hun sa også;  «Brasil vil ikke vokse hvis Nord-Øst  ikke vokser over gjennomsnittet for landet. Nordøst må klare å ta forsinkelsen (…) Vi må gi bedre forhold for et oppsving av utviklingen her, mer dydig enn dem som skjedde i Sør og Sørøst, som har andre forhold enn dem her som er små i nord og nordøst. Vi må ha en homogen vekst i hele landet, sier hun.

Presidenten sa videre at alle statsrådene er klar over effekten av tørken og lovet nye tiltak for å minimere virkningen av en slik tørke, samt initiativer som utvidelse av stipend som inkluderer tørke offre og som hjelper familiene som hadde landbruket produksjon og hvor husdyr-kreasjoner er berørt.

 

«Folk vil fortsette å motta den nødvendige støtten til for å kunne komme over denne tørken og å overvinne denne tørken som har vært en sann tragedie for mange. Vi vil ikke klare å  seire over været, men det handler om at man er i stand til å kontrollere de ugunstige forholdene på best mulig måte. Jeg vil ikke nøle med å bruke føderale penger i dette området», sa Rousseff, som sa hun  lovet ikke å skille mellom de allierte og politiske motstandere på dette tidspunktet for å investere. «Ikke se på partiet, tid eller religion. Det som teller er at alle er enige om å ta i et tak for regionen og landet vårt, sa hun.
Hun la til slutt til at 1,7 millarder reals nå er avsatt og øremerket til RN.