Arkiv

Dollarkursen stiger fremdeles.

Dollarkursen stiger, selv med offentlige inngrep.

Sentralbanken (BC) introduserte flere nye inngrep i et forsøk på å stabilisere US dollar kursen på valutamarkedet i går. Men selv om disse kunstgrepene ble gjort, så fortsatte bare dollarkursen å stige, til sentralbankens store fortvilelse.

Junior Santos, sier til media at pga dollaren stiger, så øker ogsaå prisene på importerte produkter og dette blir sendt videre til forbrukerene som må svelge stadig høyere priser på slike varer.

I gårsdagens auksjon solgt sentralbanken 1.37 milliarder dollar i futuresmarkedet. Banken tilbød 40 tusen kontrakter, men det ble bare omsatt 27.5 tusen, ekspedert 1 juli i år. BC gjorde også et lignende operasjonen sist fredag (31) og solgte unna US $ 876,7 millioner i futuresmarkedet. Institusjonen (BC) harikke solgt dollar på futuresmarkedet siden 27 mars i år.

Dollaren har økt på grunn av indikasjoner på at Federal Reserve (Fed, Central Bank of USA) vil redusere de monetære stimuli som har stimulert den amerikanske økonomien i de siste årene. Med nedgang i volumet av dollar i omløp blir valutaen dyrere, som påvirker prisene rundt om i hele verden.

 

På tirsdag annonsert Finansdepartementet at beslutningen om å tilbakestille skatt på finansielle operasjoner (IOF) for utlendinger som gjelder i fast inntekt i Brasil. Siden oktober 2010 var nå gjeldende sats 6%. Tiltaket ble publisert i Official Journal of the Union i går og er enda et forsøk på å styrke den brasilianske økonomien.

 

Endringen oppmuntrer oppføringen av eksterne ressurser og dermed bidrar til å skape en høy dollar kurs. En mer stabil dollar er viktig som et del av et verktøy for å hjelpe regjeringen å bekjempe inflasjon ved hjelp av importerte produkter. Hvis dollaren stiger i pris, så betyr dette høyere priser på importerte produkter gitt videre til forbrukerne i det indre markedet.

 

Men i går, opplyste finansminister, Guido Mantega, at de benektet at fritak fra IOF har som mål å holde dollarkursen nede for å dempe inflasjon. Ifølge Mantega, tiltaket bare tar sikte å tilpasse valutamarkedet til den nye virkeligheten i den mindre internasjonale likviditet.

Mantega sa regjeringen fortsatt vurderer om en reduksjon til null av IOF ville produsere en effekt på prisen på dollar. I går svarte likevel valutaen med å stige ytterligere. Med denne høyningen, så måtte bare BC beslutte en handel i valutamarkedet.

Valutakurs steg til R $ 2.13, etter wobbling og sentralbanken er lite fornøyd med denne utviklingen.