Arkiv

EMPARN med fuktig prognose for Juni

Emparn spår over 20 dager med regn i Natal denne måneden

Regnet kommer  tidlig her i juni spår meteorologen  Harbinger og setter prognosen litt høyere-enn-normal vinter for østkysten av Rio Grande do Norte skal finne sted. «Historisk, dette er måneden med mest  regn her i Natal,» advarer Gilmar Bristot, som er leder av meteorologiske sektor av landbrukets forskning-selskapet for Rio Grande do Norte (Emparn).

Gilmar Bristot forklarte at i en normal vinter kommer det til å regne i 25 av de 30 dagene i juni, i Natal hvor den kumulative nedbøren i år er 647.7 mm, ifølge regnmåler installert på campus av UFRN, er nesten halve volumet av total nedbør i fjor, som var 1,239 6 mm allerede ankommet, selv med tørken som hersket i kystområdet av staten, frem til mai.».

Emparn data påpekte at i den første uken i juni ikke bare regnet på lørdag (første) eller mandag (3). Men var det regn på søndag (2) også, 32,8 mm; på tirsdag (4), 2,4 mm og på onsdag (5), 23,4 mm.

Bristot informerer at en kaldfront som ankom Bahia og nord-delen av De Minas, også forårsaker regn på kysten og i noen regioner av staten, som de av Mossoró, Alto Apodi og innlandet i RN.. «Temperaturen i det sørlige Atlanterhavet ligger over det normale med hensyn til temparatur og dette gir lett nedbør,» legger han til og som fortsatt gir rom for ytterligere tre eller fire dager med regn og blåst i det metropolitiske området over Natal.

I enkelte områder er det allerede rapportert om problemer i Natal forårsaket av alt regnet som deiser ned og en del fotgjengere melder om problemer med å holde seg tørr på bena i visse problem-gataer.

Disse problemgatene får alltid problemer ved kraftig nedbør og er en ting som natalenserene har lært seg å leve med, på godt og vondt. Det er foreløpig bare meldt om mindre flom-skader, tross alt.

Sivilforsvaret

Ifølge assisterende utenriksminister og sivilforsvarsleder og Human Rights of Natal, så har sivilforsvaret dannet et spesialteam som skal kontrollere faren for olje utslipp og forurensinger. Foreløpig er det ikke meldt om alvorlige tilfeller i hovedstaden og flom-deponiene (dammer) og pumpeanlegg er i orden og fungerer normalt.

Så da er det bare å ta på gummistøvlene og gå ut og nyte finværet – det blir alltid noe sol innimellom alt regnet i Natal på vinteren – tross alt!

121344