Arkiv

Vi venter på bussen

Folkesport å vente på bussen i Natal?

Natal mangler nå litt over et år til starten av 2014 Fifa World Cup og presenterer en rekke strukturelle problemer som setter  kvaliteten på prøve for de offentlige tjenestene som tilbys til tusenvis av tilreisende turister som byen skal motta under turneringen. Det offentlig passasjer transportsystem er et av de mest urovekkende poengene. Svakhetene i systemet er umiddelbart synlige på buss stoppene der passasjerer venter og venter på transport.

De fleste av de 3 tusen stoppene har ikke noen form for signalisering, og mange av bussene som stopper er helt tilfeldig. Problemet er ikke bare turister. Natalensere klager også over mangel på tilstrekkelig struktur og grunnleggende informasjon om bussruter som kan forenkle forflyttningen rundt om i byen. Avisen Tribuna do Norte besøkte mer enn 10 tilfeldige buss holdeplasser sist onsdag for en evaluering og fant at man kunne begynne å gråte av mindre! Mangel på informasjon og forsinkelser over en lav sko var regelen – ikke unntaket dessverre.

Viktige steder i byen, med en stor flyt av turister, er ikke framkommelig. Nabolag som Ribeira, Centrum og Alecrim, har utslitte le-skur som er utseende messig en skam for byen. Ved siden av de store kjøpesentre gjentas den samme scenen. Det samme problemet er også oppdaget langs med strendene i byen, f.eks. Ponta Negra.

 

Ifølge direktør for studier og prosjekter av sekretariatet av Urban mobilitet (Semob), Jimmy Balderrama, vil man i  måneden av februar gjøre store forbedringer på visse orter og på noen diagrammer, dette er dekket avhandel hovedsakelig , men nå venter man også på budgivning for materialer til å gjenoppta og øke tjenester for mobiliteten i byen.

 

Ca 150 forespørsler om reparasjon av buss-stopp og le-skur, står på venteliste for reparasjon, sa han og forventet å starte snart. Han sa han ikke vet hvor mange av 3 tusen stoppene so har le-skur. Byen Natal har satt August i år som startpunkt for arbeidet med å reparere fortauer og veier og å opprette nye krise sentre i byens transport korridorer. Arbeidene skal være ferdige ved utgangen av mai neste år. (det skal vi tro på når vi kan ta på dem!)

De kommunale loven; 5,669 sanksjonert av ordfører Carlos Eduardo på 11 April 2006, sier at det er pålagt de nødvendige kollektivtransport selskaper  å angi blindeskrift informasjon på busser på ruten langs linjene. Det valgfrie transportsystemet måtte tilpasse denne endringen. Loven fastslår også at alle bussholdeplassene skal ha rutetabeller i blindeskrift. Syv år etter utgivelsen av loven, har over hode  ingenting blitt gjort.

Som en daglig buss bruker sier; «Jeg tror folk som trenger informasjon. Mange mennesker er uvitende om hvilken buss de skal bruke, sier han.

Turistkontoret forklarte at mange turister, inkludert utlendinger, også ofte må be om hjelp. Plakater som angir hvilke linjer er på plass er ikke nok. «Vi kan gi dem en plansje, men hjelper ikke mye. Det er det samme spørsmålet hver gang; «Hvordan kommer jeg meg dit…………………………………… sa han.