Arkiv

Akkurat som vi sa………….

Demonstranter tar til gatene i protest mot prisene på bussen.

Det gikk akkurat som vi sa; Mere bråk om buss-prisene er i vente.

Fire byer i landet kunne fremvise demonstranter som var på gata tidlig på kvelden i går, i protest mot økning i prisene på bussen og offentlig transport av passasjerer.  I São Paulo, Goiânia, Rio de Janeiro og Natal var scenen preget av hærverk og ødeleggelser forårsaket av en mer radikale vingen til demonstrantene. I hovedstaden i Rio Grande do Norte, falt en student ned fra viadukten Do Quarto Centenário, mens de andre medlemmene marsjerte ned Avenida Prudente de Morais. Protest endte rundt 22:00 , etter fire og en halv time av mye uro, spetakkel, graffiti, brudd på lovene, brenning av små branner på gatehjørner veier og opprør/aksjoner mot busspassasjerer som fredelig ventet på buss.

Gårsdagens protest ble startet kl 17:000, ved siden av Shopping Via Direita, kort tid etter at enfederal dommer Magnus Augusto Costa Delgado nektet å godkjenne den føderale motorveien brukt av politiet (PRF) og militærpoliti brukt  av sjokk troppene under demonstrasjonen. Likegyldig av manglende godkjenning, marsjerte demonstrantene deretter nedover alle filene  av BR 101, i begge retninger. Mobilisering fant sted to dager etter dde nye bussprisen ble fastsatt av myndighetene, på grunn av avgiftsfritaket.

Gruppen var sammensatt av ca 500 demonstranter. Noen dekket ansiktet med masker og t-skjorter, og bevæpnet med bokser med spray-maling og spray-malte tagget de beskyttelse murene langs BR -101 med banneord. Et bål med flere brennende dekk, ødela asfalten på flere steder og trafikken ble omdirigert av tjenestemenn i PRF. (UP)

Nå venter vi bare på mere bråk fra slike yrkeskverulanter som lager bråk bare for å bråke og som skiter i selve saken – akkurat som hooligans på fotball stadionene?