Arkiv

Myndighetene og FIFA vil overvåke hotellpriser.

Regjeringen vil overvåke priser på hotell-rom i løpet av Fifa hendelser.

 

Brasilia-departementet for turisme, i samarbeid med representanter for hotel division, vil overvåke prisen som blir belastet av hotell i de 12 vertskommunene i World Cup 2014, så vel som under Confederations Cup 2013 i Brasília, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Recife, Fortaleza og Salvador som vil være vert for denne  turneringen, som begynner på 15 juni  i den føderale hovedstaden. Dette er et et forvarsel til VM 2014 om nøyaktig ett år.

På et møte sist torsdag (6), i Brasilia, var det enighet om at det brasilianske turisme Institutet (Embratur) skal overvåke prisene på hotellkjedene. Parameteret som brukes, skal være som definert av Match-tjenester, et selskap som er lisensiert av FIFA for saker knyttet til overnattingssteder under FIFA arrangementer.
Representanter for det brasilianske Hotel Industry Association (ABIH) og brasiliansk Federation of losji og måltider (FBHA) og hotell-operatørers forum (FOB) er enige med regjeringen i denne handlingen. «Det er to sider i denne saken, vi tror at landet går gjennom et viktig øyeblikk, og vi er mot markedsmisbruk, som i ingen måte gjenspeiler fleste holdningen til våre direktører,» sa Alexandre Sampaio, President av FBHA. Grensene/prisene som blir vurderte som akseptabele for god gjestfrihet og riktige priser skal avsløres i de kommende dagene av lederene i bransjen.

Man vil ikke ha noen «flåing» av tilreisende turister, men priser som Brasil kan stå for under helt normale omstendigheter også.