Arkiv

Turister forbauset og overrasket.

Turister er overrasket over forbudet mot besøk av Fortaleza dos Reis Magos

Noen av turister som besøker Natal sist lørdag ble overrasket (og forbannet)  over forbudet mot besøk i Fortaleza dos Reis Magos, utstedt av det føderale politiet på begynnelsen av ettermiddagen (8).

Turist-Paret Tadeu Montenegro og Valúciva Alencar kom fra Joao Pessoa å tilbringe helgen i Natal. Noe de ikke visste var at byens «postkort» – festningen hadde lukkede dører den dagen. «Vi gjorde en bomtur her og fikk bare se bakgården av fortet,» sa Thaddeus, i en humoristisk tone. Han la til at ved neste besøk til denne historiske bygningen, så håper de at den på ny vil være åpen for publikum?

Grunnen til forbudet, skyldes en manglende tillatelse til et malerarbeid som skulle utføres på festningen.

Dette opplyses til media av styremedlemmer i Fortaleza dos Reis Magos og Fortaleza dos Reis Magos ble derfor  stengt for alt besøk.

Flere besøkende turister uttalte en stor frustrasjon over at dette ærverdige monumentet var avstengt for besøkende. Mange var kommet i ens ærend for å se den gamle kjempen. I stedet måtte de nøye seg med bilder av festningen fra utsiden.

President i ABIH/RN vurderer et slikt forbud som et «alarmerende faktum» og en stygg  forsømmelse for  turismen i Natal.

Presidenten i brasiliansk forening av hotellbransjen, i Rio Grande do Norte (ABIH/RN), Habib Chalita Jr, vurderer forbudet mot å besøke dos Reis Magos festningen som en alarmerende pekefinger om hele situasjonen for turisme i Rio Grande do Norte. For ham viser denne avgjørelsen om den totale neglisjering av Natal som turistmål. Vil de ikke ha tursiter til denne byen – spør han?

Slike uanmeldte tåpelige forbud som dette, er med på å slå enda en spiker i turist-kisten til Natal mener et samstent media om dette forbudet som som lyn fra klar himmel.

Habib Chalita hevder at for være en av de mest besøkte turist steder innen staten og derfor fortjener oppmerksomheten fra de offentlige myndighetene og av turist-handel generelt, så var en slik handling ekstra leit. Dette gjør mer skade enn myndighetene synes å forstå, sier han.