Arkiv

Hissig influensa i Natal

Bekreftet to dødsfall pga influensa A i RN.

To tilfeller av dødsfall på grunn av influensa A (H1N1) har blitt bekreftet i Rio Grande do Norte i 2013. Det første tilfellet er en 62 år gammel mann, bosatt i Natal, som var innlagt på 29 April og sin utviklet seg til død 14. mai og den annen død var en mann av 38 år, bosatt i Mossorò, som ble innlagt på sykehus på 23 mai og 26 døde i samme måned. Gjennom epidemiologisk overvåking Subcoordenadoria (Suvige), hitil i år var det i 2013,  122 mottatte tilfeller av H1N1.

Rio Grande do Norte noterer over 500 alvorlige influensa behandlinger.

Vaksinasjon mot influensa ender nå på fredag.

Ifølge State Department of public health (Sesap), var tre bekreftede tilfeller av influensa A (H1N1) og de andre 67 ble forkastet . Blant de 11 mistenkelige dødsfallene i år, var tre positivt for viruset, fire tilfeller ble droppet og fem tilfeller er under etterforskning.

Subkordinator for epidemiologisk overvåking (Suvige) anbefaler  befolkningen til forebyggende tiltak som bør følges; for eksempel vaske hendene med såpe og vann, spesielthvis at du hoster eller NYSER; del ikke mat med andre, bytt ikke briller, håndklær og andre personlige gjenstander med hverandre og  ikke ta med skitne hender i øyne, nese og munn. Dette vil hjelpe deg mye til å skjære klar av smitten opplyser helsevesenet i RN.