Arkiv

Kvartett tatt på fersken!

Gjeng tatt på fersk gjerning.

Politiet opplyser at de har lykkes i kampen mot organisert kriminalitet (Deicor), med støtte fra Batalhão de Operações Policiais Especiais (Bope) Military Police, for i de tidlige timene av i går, ble en en gjeng kriminelle som er spesialisert i innbrudd på minibanker tatt inne i lokalet til som ligger på Avenida Antonio Basilio. I løpet av handlingen, ble fire menn ble arrestert og en femte unnslapp. Politiet kalt handlingen «Operasjon Pecunia Ardeam», som pålLatin betyr «brente penger».

Pengene fra slike brekk bruker de kriminelle til å kjøpe luksusbiler, klær, parfyme og betale for en ring av jenter rundt  seg.  «De vasset i rikdom, bodde i øvre middelklasse condominiums og pengene var, som operasjonsnavnet, «grillet», som de sier på folkemunne. Stjal, tilbrakte og returnerte for å stjele mer «, sier ansvarlig for etterforskningen av saken, Danielle Filgueira representanten. Hun sa også at etterforskningen varte i ca to måneder.

Fangene ble identifisert som Cesar Cardoso de Lima, 22 år, født i Akko,  Resivaldo Gomes de Souza, 38 år, Natal og han var også leder av gruppen, Carlos Cardoso, 37, og  Acre  Chukwuemeka Cabral Lima Neto, 22 år, Natal. Den femte mannen som klarte å flykte har også blitt identifisert av politiet, men identiteten hans holdes hemmelig av politiet.A lle de arresterte var flyktninger fra fengsler eller kriminelle vane-lovbrytere.

Det Sivile Politiets team ankom til butikken når bandittene var i full gang med en skjærebrenne for å kutte opp bankterminalen,  men den personen som klarte å ta flykte, er i fra Parnamirim.

Ifølge assisterende delegater fra Deicor, Danielle Filgueira og Marcelo Maceiras, er det blitt anslått at gruppen er ansvarlig for mer enn tjue innbrudd minibanker hvor det er brukt skjærebrenner i nordøst området. «Vi har etterforsket og infiltrert gruppen i  ca to måneder og bare håpet/ventet på  at de gjorde en feil, slik at vi kunne fange dem. I kveld så ikveld dret de på draget og alt gikk galt ved dette brekket» sier Danielle Filgueira.

Gruppeprofil

Gruppen som ble arrestert i går er betraktet som farlige vane-forbrytere. César Cardoso de Lima er en av de mest ettersøkte bandittene til å rane minibanker og han har en rekke anklager for slike ran på samvittigheten spredt ut over store deler av Brasil, inkludert Rio Grande Norte, Paraíba og Pernambuco. Han hadde allerede tidligere blitt arrestert av Guardia politiet i Rio Grande do Norte, i den nordlige delen av Natal i desember 2011, på mistanker om å delta i angrep på minibanker av rundt om i Rio Grande do Norte (TJRN). Chukwuemeka Cabral Lima Neto har også blitt arrestert for å bryte seg inn i minibanker, i byen Fortaleza, i April i fjor. Carlos Cardoso André hadde blitt arrestert i September 2011, også i staten Ceará i nordøst-regionen, for samme forseelse. Resivaldo Garcia ble arrestert i 2011 av sivile politiet politistasjon som spesialiserer seg på tyverier og innbrudd (Defur), anklaget for å motta stjålne varer og heleri.

Nå får vi bare håpe at alle de nattlige hasterutak av kontanter på nattestid opphører for en stund.