Arkiv

Protest streik pga av usikkerheten som preger det offentlige rom.

Bølge av angrep provoserer og fører til protester

Offentlig usikkerhet fortsetter å skremme brukere, hjelpemenn og bussjåfører på bussene i Nata og  forårsaker nå at det organiseres en protest for befordring av passasjerer. På mandag (17) , gikk de  ansatte hos bussene som går i transitt til  sentrum med støtte fra transport arbeiderenes Union av Rio Grande Norte (Sintro/RN). Grunnen til streiken ble forårsaket av at det ble registrert 13 ran registrert bare sist helg i det metropolitiske området, ifølge Sintro.

Emanuel Amaral, forteller at streiken forårsaket trafikk kaos i sentrum av byen og i Alecrim. Det ble lovet mer mobiliserte ulydigheter fra de streikende, hvis de er ikke blir vedtatt tiltak øyeblikkelige  haster-vedtak som følge av trafikk-kaoset i sentrum og Alecrim.

Panikk-knappen er nå den eneste måten å beskytte seg på.

Men med en økning i antallet ran viser at dette ikke er nok, da statistikken viser  at bølgen av kriminalitet har økt. Ifølge Metropolitan politiet kommando (CPM) i mai måned, ble det foretatt hele 33 ran på kollektiv transport ran i det metropolitiske området som inkluderer Natal, Parnamirim, Macaìba, São Gonçalo og Extremoz.

Politidata viser at i mai måned, var det gjennomsnittlig  et ran pr. dag og over helgen blir antallet  firedoblet. Ifølge sjefen for Metropolitan politiet, Alaric Azevedo, bør antallet på vold på offentlig transport være enda høyere, siden ofrene for ran ikke alltid gidder å alarmere politiet eller nærmeste politistasjon, da dette hjelper ikke det spøtt på oppklaring av saken.

Buss-ran som registreres på legevakt og mottatt via telefon nr. 190 blir registrert under statistikk for strategisk planlegging hos politiets blitz-kontroller, viser en undersøkelse. Den interne statistikken for slike voldsepisoder, vil politiet ikke ut med til media og ønsker heller ikke å svare på dette avslaget. (dårlig samvittighet kanskje?)

I Urban Transportselskapers Union av passasjerer fra byen Natal (Seturn), er problemet det samme: mangel på informasjon. Varsler som er laget av selskaper som driver med transport av passasjerer,  er ufullstendig og enkelte av de få tallene utheves bare i saker som har skjedd i den siste helgen når angrepene har overskredet det daglige gjennomsnitt.

Det ulmer i massene i Natal nå og man forlanger at myndighetene får ut albuen og setter inn mottiltak, ellers vil vi kunne oppleve nye protest streiker og med medfølgende trafikk kaos. Smertegrensen er egentlig nådd for lenge siden, men natalenserene er kjent for sin tålmodighet og gode lynne og man har stolt på myndighetenes lovnader om bedring – men nå er det definitivt slutt.