Arkiv

SEMURB river ulovlige hus i Natal.

Semurb river hus ulovlig oppført på offentlig område i det nordlige Natal

På morgenen fredag (14) utført sekretariatet for miljøet og urbanisme (Semurb), med støtte fra den kommunale vakt-tjenesten, riving av en bygning som ligger i Vista Verde, i området  Pajuçara, nord for byen.

Huset er på 30 m ² ble revet fordi det var bygget ulovlig på et sandstrandens areal og man var også iferd med å utvide bygget, uten noen som helst tillatelse til bygging på arealet. Det første besøket på stedet av Semurb var den 5 juni, når man utdelte en skarp advarsel om ulovlig bygging og ga et påbud om å rive huset.

Innenfor og fremdeles uten nærvær av eieren, dro Semurb tilbake til stedet nå sist 12.juni og fikk bekreftet at arbeidet ikke hadde blitt avbrutt. Fordi dette er en ulovlig bygget bygning i et offentlig område,  startet man prosessen med å få tillatelse for riving av huset.

Under oppmøtet og for å starte arbeidet med riving,ble byggherren hissig og den tilkalte vaktstyrken måtte holde ham tilbake da Semurb fortalte om rivingen som skulle utføres etter gjeldene lover.

I  henvisning til det inneværende regnskapsåret sier Semurb ved  Gley Riviery, at selve arbeidet med rivningen foregikk i rolige former. «Dette er et område som sekretariatet har vært klar over benyttet til ulovlige hus  i lang tid, fordi området har flere prosesser utstedet pga uregelmessige og ulovlige okkupasjoner,» sa han.

En annen invasjon i Nord har også  frustrert av skattemyndighetene og  Semurb. I Redinha har man også ulovlig fjernet  gjerder som omkranset offentlige landområder under  tildeling i Caiana og gjerningsmennene er ikke blitt identifisert.

Natal har i mange år vært plaget med at folk tar seg mer og mer tilrette og bygger ulovlig på kommunal grunn, uten at man overhode har søkt om byggeløyver etc. Rådhuset har nå derfor sett seg nødt til å statuere eksempler, hvis ikke slike ulovlige hus blir fjernet frivillig fra den kommunale grunnen.