Arkiv

Uroen sprer seg til Natal

Uroen som ble notert i sydlige deler av Brasil, sprer seg nå til bl.annet Natal

«Opprøret vil bare øke og øke «. Dette er en av mange setninger som fremtredende medlemmer av opprørsgruppen «Busão» under demonstrasjonene som er blitt holdt siden august i fjor, i gater og avenyer. Ropeene høres fra de som protestere mot økning i prisene på offentlig transport og i morgen, ventes mer enn 10.000 mennesker å delta i mobilisering som tar sikte på å markere en slags «nasjonaldag for bekjempelse mot økningen av passasjer-prisene i offentlig transport og gratis-reiser for svake grupper». Demonstrasjonen er planlagt til kl. 17:00, langs med siden av shoppingsenteret Via direkte. Denne gangen, vil bevegelsen også telle med deltakelse av fagforeninger og politiske partier.

Politiarbeid vil bli styrket ut i fra regjeringskontorene.

Politikere gjøre uttalelser om rekke protester.

«Det er stor misnøye med det sosio-økonomiske systemet»

Tidlig på kvelden i går, så man en del av demonstrantene som tok del i et plenumsmøte i sentrum av sameksistens av Universidade Federal gjøre Rio Grande do Norte (UFRN). Under møtet var det mulig å legge merke til at bevegelsen nå har fått deltakelse av representanter for andre klasser og politikere, i tillegg til studentene. Bevegelse som vant slaget om gatene, krever først og fremst å få en oppheve økningen  i bussenes billettpris og spre dette til hele Brasil og videre gi utrykk for  «legitime uttrykk for demokrati» uttalt av politikere og fagforenings lederne i Rio Grande do Norte.

«Vi kjemper alle den samme kampen var parolen og Unionen vil delta fordi det mener at denne demonstrasjonen er rettferdig for alle, «sa presidenten av unionen av embetsmenn av indirekte administrasjon av Rio Grande do Norte (Sinai/RN), Santino Ahmed. I dag, stiller Sinai/RN til disposisjon huset hvor man skal innkalle de fagorganiserte til demonstrasjon i morgen. I tillegg til Sinai/RN, bekreftes tilstedeværelse av Union State Bank og representanter for de politiske partiene.

«Vi vil kalle inn arbeiderne via sosiale nettverk. Ideen er at ved slutten av dagen, så vil vi alle vil ta til gatene for å demonstrere sin misnøye, sier «Chief Financial Officer i Bank arbeidere Union, Eduardo Xavier.

 

Helseorganisasjoner som Sindsaude de/RN, ved Sonia Godeiro, stiller også opp på møtet. «Vi ble spurt av unge mennesker, og akseptere invitasjonen, vi er her for å hjelpe, sier han. Dario Barbosa, fra PSTU, og Pauline Stephen, PSOL, var også til stede.

Ifølge University professor og medlem av bevegelsen «Opprøret fra Busão», Sandra Erickson, hadde selskapet alltid sympati for protestene. «Vi kjempe for en forbedring av offentlig transport som er noe som vil påvirke alle. Kravene er nå ikke begrenset til spørsmålet om prisen på turen, nå er  agendaen blitt større «, blir det sagt. Om utskeielser av både politiet og demonstrantene som blir begått under marsjene, så tar vi sterk avstand fra all slags vold uttalte hun, noe også andre organisasjoner innstemmer i.

 

Angående demonstrasjonen som er planlagt for i morgen, så har byen Natal ikke satt opp noen ekstra sikkerhetsforanstaltninger, sier pressekontoret av kommunale Executive rapport, men minner om at at sikkerheten til befolkningen er et privilegium for  staten regjeringen og for å ivareta denne kommunale offentlige arv, så vil det være tilgjengelige kommunale vakter ute i gatene.

Vi tror det beste man kan gjøre, er å holde seg borte fra disse gatene som protestmarsjene vil gå i, pga at det er alltid «hooligans» og bråkmakere som ser sitt snitt til å utfolde sin ødeleggeslyst/vold når sjansene byr seg og da er volden ikke langt unna?