Arkiv

Natalenserene maler seg i ansiktet og protesterer på gatene.

Natalense kliner maling i ansiktet og går til gatene.

Nok en gang, var natalenserene ute på gata. I hovedstaden i RN, var torsdag (20) ca. 15.000 personer med malte ansikter, plakater og folk i alle aldre igjen ute på gatene, for å vise sin misnøye med sosiale problemer, misbruk av offentlige midler, straffefrihet og korrupsjon. Ifølge militærpoliti deltok mer enn 15 tusen mennesker i demonstrasjonen, gjennom BR 101, Salgado Filho, Bernardo Vieira, Prudente de Morais og Lima e Silva. Det aller meste av ruten var preget av orden og ro. Vandalene var i minoritet og motarbeidet befolkningen.

Ved å forsøke å holde bevegelsen som ikke-partisk, blokkerte demonstrantene all bruk av flaggene til politiske partier i begynnelsen av protest marsjen. En konsentrasjon ved Mall Via direkte, oppstod det en konflikt mellom drøyt 20 personer, som ble fort slått ned. Medlemmer av venstreorienterte partier ønsket å følge i manifestet- marsjen med sine bannere, men folket avslo. Deretter gikk demonstrasjonen rolig for seg helt til slutt.

Det var folk å se på gata som ikke har for vane å delta i slike demonstrasjoner, med malte ansikter og sine hjemmelagede  plakater. Noen plakater hilset velkommen bussprisenes tilbakestilling mens andre hadde fokuset på de homofile sine rettigheter og det store pengesløseriet med Fifa hendelser i Brasil. (fotball VM 2014). Plakater anklaget de styrende og opplyste at folket måtte fortelle disse om hvor skapet skal stå.

«Det er flott å se at befolkningen er i gatene. Jeg følger med min datter og jeg er veldig fornøyd med hvordan marsjen er organisert sa»arrangøren av miljøet i staten, Gilka da Mata. «Vi har så stort fokus på miljøet i staten RN pr. idag, at det er på tide at myndighetene lytter til folket , sa han.

Militærpolitiet ledsaget alle bråkmakere til å gå bort fra demonstrasjonstoget, pga at disse var kun ute etter vandalisme og bråk og  forsøkte å forstyrre demonstrasjonen. I de fleste tilfeller, var dette bare isolerte handlinger av de kriminelle som sperret av for demonstranter og ville skape mer spenning og uro. Det er hva som skjedde på avenida Salgado Filho, foran høgskolen. En vandal som hadde på seg en hjelm kastet en bombe inn i skolegården og brukt et stykke tre til å et forsøk på å knuse inngangsporten, men uten støtte fra demonstrantene, så ga vandalen snart opp.

Men litt videre i marsjen, så oppstod det en verre skade pga at vandalene  kastet steiner på supermarkedet Nordestão sine glass dører midtveis langs kjøpesenter og mot Midway Mall + tre bankfilialer og en leketøysforetning i i Prudente de Morais. Dette var den eneste konflikten av vandalene med PM og ble fort kvelt i starten.

En gruppe på rundt 300 mennesker ved administrativt senter,  hadde en konfrontasjon med det militær politiet. Kavaleri og sjokk bataljonen var kjapt i stand til å spre denne gruppen og det ennå ingen rapporter om noen skader under dette bråket.

Rundt 22:30, ble protest  marsjen ansett som overstått. Det militær politiet syntes at dette var en fredelig demonstrasjon, til tross for de få isolerte handlingene/forsøkene på hærverk og det er fortsatt ingen bekreftelse på at noen protester er innlevert.