Arkiv

Anbudene på Av. Roberto Freire er lagt.

Tre selskaper deler på anbudene for arbeidene på den nye  Roberto Freire Avenue

Utenriksdepartementet for infrastruktur (SIN) akkreditert i går morges, tre entreprenører som har sendt inn sine tekniske forslag og prisene for gjennomføring av restrukturering og arbeidet ved Avenida Engenheiro Roberto Freire, den tidligere Ponta Negra-veien. De er: Construtora Queiroz Galvão, Galvão Engenharia sa og Construtora Norberto Odebrecht S.A. Brasil

Magnus Nascimento ved Dep. sier at prisen på arbeidet er beregnet til R $ 220 millioner kroner.

«Nå vi vil videresende forslagene til kundestøtten ved kommisjonen som skal evaluere og undersøke den tekniske kapasiteten til disse selskapene som skal gjennomføre prosjekter,» sa Joábio Batista da Costa, som er leder av Special Committee på budgivning (CEL), opprettet av staten regjeringen den 15 mars i år utelukkende for å gjennomføre og kontrollere budgivning ordningene ved å kontrollere den offentlige signeringer for de differensierte ordninger (RDC).

Joábio da Costa sa at den tekniske komité som CEL, dannet av tre teknikere fra syndikatet ved; State Department planleggings- og finansminister (Seplan)-Antemildo Batista de Andrade, Luciano Cavalcante Xavier og Rafael Barrios Mendes, disse ba om en periode på to uker til å analysere forslagene, fordi hver består av to avdelinger. «Det er mye å vurdere, men det kan jo bety mer eller mindre, men vi fremskynder møtet for å spare mest mulig tid, sier Joábio.

Costa forklarte også at under akkreditering, ble de tre firmaene som skal presentere sine tekniske og pris forslag, var bare tre av de 20 som hadde sendt inn søknader. Lovende forbyr å offentliggjøre slike papirer,  «da de regnes som en følsom informasjon» sa Dr Kongo.

Joábio Costa har også rapportert at prisene som ble fastsat for arbeidene ved AV. Roberto Freire er skrevet og lagret i en forseglet konvolutt i trygt i en safe hos  SIN. «Ingen andre vet prisene, bare jeg som er leder av Special Committee å by,» sa Joábio.

I tilfellet ved arbeidene/anbudene på  AV. Roberto Freire, valgte regjeringen en lukket modell fordi ved åpningen så er prisene forhandlingsbare mellom partene på nytt.
Til slutt, Costa sa at DRC bringer visse fordeler til regjeringen og samfunnet, fordi i motsetning til offentlige anbud loven (nr. 8,666/93), snarere enn å ha flere tiltak, må et selskap som ikke er enig med resultatet, bare kunne protestere mot slutten av anbudsprosessen. «Det er bare en fase, som vil ta opp til 90 dager, vedtaket kommer ut rundt 20 dagersenere» sa sjefen for budgivnings  komité formannen.

Restrukturerings arbeidene langs Engenheiro Roberto Freire vil gjelde strekningen mellom Salgado Filho Avenue viadukten (BR-101), på høyden av Mirassol og Tibau og langs strandpromenaden, i Ponta Negra. De forventede kostnadene for arbeidet er på $ 220 millioner. Prosjektet forutser distribusjon og at man legger til nye filer i begge retninger av motorveien, i tillegg til den eksklusive  offentlig transportkorridoren, med sykkel kjørefelt, Expressway langs strandpromenaden og byggingen av tre tunneler. Urbanisasjonen AV. Roberto Freire, vil forbedre trafikk muligheten Nord-Syd  for Natal og mot strender som ligger  sør for byen, i Parnamirim og Nísia Floresta kommuner.