Arkiv

Buss-billett prisene for ørtende gang.

Etter alle protester vil prisen på bussreiser reduseres.

Prisene på offentlig passasjertransport i Natal ble satt ned til R $ 2.20 i morgentimene i dag. Resolusjon av juni 21, 2013 9,998, som angir den nye verdien, ble signert på morgenen fredag av ordfører Carlos Eduardo og publisert i avisen Official Gazette av byen (DOM) i går. Union av Urban passasjertransport selskaper i byen Natal (Seturn) har fortsatt ikke gitt noen noen kommentar. (stille før stormen?) men i gatene feiret folk prisreduksjonen.

Ifølge ordføreren var beslutningen om å revurdere prisen på billetten «politisk» og skjedde på en tid med endringer i landet, med Natal som en del av dette bildet. «Tiltaket er tatt og er ugjenkallelig, forsikret ordføreren. Spørsmålet er nå hva som må bli følgende for det kommunale budsjettet, sa Carlos Eduardo, ettersom dette vil føre til noen problem for kommunen. «Vi kan foreløpig ikke uttale oss om hva som får følger for de forskjellige bydelen i Natal, men noe må ofres pga  dette tapet av midler for kommunen. Et møte er avtalt  mellom kommune og Seturn neste uke.

Nå går ryktene om at det skal demonstreres for ytterligere billigere bussbillett priser ned mot R 1,80? Og det snakkes sågar om gratis buss for alle studenter i RN? De siste reduksjonene må sees på linje med at de føderale myndigheter ønsker fredelige tider frem mot VM-2014 og skyver derfor dette problemet foran seg til denne turneringen er over – hva som skjer i etterkant når fotball VM er over – er en helt ny situasjon og da kan hva som helst hende med en triviell sak som priser på buss-billetter og også andre ting som demonstrantene «har oppnådd»!

 

Prisen og reduksjon var en umiddelbar konsekvens ved demonstrasjoner ledet av ;RevoltaDoBusão. Til tross for den nye prisen på billetten, så sier organisasjonen at de har fått smaken av blod og vil sette igang flere demonstrasjoner i gatene i Natal. Et plenumsmøte som skal holdes vil bestemme hvor de nye demonstrasjonene skal avholdes senere denne uken. Hensikten med gruppen kjemper for slutten av dobbel funksjon av sjåfør/konduktør og at studenter skal få gratis skyss?

I pressekonferanse sist torsdag, direktør for Institutt for motorveier av staten Rio Grande do Norte (DER/RN), Demetrius Torres, ansvarlig for sammensetningen av Intercity tariffer verdier, sikret at kostnadene ved slike passasjer priser er i ferd med å bli reevaluaert. Imidlertid så er det bekreftet fra byråets pressekontor at det er fortsatt ingen dato satt for en offentliggjøring av reduksjon eller justering av gjeldende priser.

 

DER/RN bekreftet at, de som følger den samme banen i Natal, har bestemt avgiftsfritaket som PIS og Cofins angir,  likevel skal gjelde for noen strekninger med påslag i prisen på opptil 13%. Da kan visse priser i Natal og RN, komme opp til å koste R $ 3,20 for hver tur.