Arkiv

Nå begynner diskusjonen om Augusto Severo

Hvis alt går etter planen, så skal den nye flyplassen kunne åpne i april til neste år. Akkurat tidsnok til fotball VM .

Nå har derfor diskusjonene om hva som skal gjøre med den gamle flyplassen skutt fart i det siste og det mangler ikke på forslag om hva dette attraktive området skal brukes til.

Studier som definerer hva som kan bli gjort i området har begynt å bli trukket frem av statens tekniske team, som er ansvarlig for administrasjonen av denne virksomheten. Infraero, men ønsker å høre regjeringen og næringslivet før de klasker til med hammeren. Skjebnen til området vil bli diskutert i morgen med luftfartsministeriet, staten/regjeringen og kommunen på et møte i hos Air Base. og også andre møter er planlagt.

«Vi har flere ideer. Dette området kan huset hoteller, kino, konferansesenter, teater, shopping,sentre, bilforretninger og selv en ny fly-fabrikk «, forklarer Fernando Nicácio, Infraeros regionale Superintendent. «Jeg tør å si at vi kan legge mer penger i dette området enn vi har for tiden gjør med luftfarts aktivitet,» sa han, i en offentlig høring om skjebnen til området, i byen Parnamirim, tidligere denne måneden. Superintendent informere likevel ikke hva som er den endelige oppskriften for flyplassen.

Infraero ifølge ham, eier et område der ute på størrelse med 28 digre fotball-baner, som består av 5,5 millioner hektar-tilsvarende 28 stadier av Maracanã og  betraktet er en av verdens største områder for å utvikle et grunnleggende design og starte forhandlinger med intresserte selskaper selskaper. «Vi sitter på en en gryte med gull og vi trenger bare å utnytte dette riktig», sier Leo og liker at hele området er statseid og som forvalter flyplasser rundt om i landet, ønsker å generere flere arbeidsplasser og inntekter til byen.

Til tross for store forventninger er det fortsatt ikke satt noen dato for å fullføre det grunnleggende prosjektet, som en utvikling vil avhenge av og utfallet av møtene som må holdes i staten. «Jeg foretrekker ikke å angi en dato. Hva jeg kan si er at med ferdigstillelsen av den grunnleggende utformingen, så vil vi kunne starte budgivning. Vi vet at dette vil være den aller  «vanskeligste» scenen, innrømmer Statens regionale inspektør, uten å fortelle hvor lenge strukturen vil stå inaktiv etter sin tilværelse som og når trafikken  blir overført til den nye flyplassen i São Gonçalo do Amarante.
Området, forklarer Leo, vil bli administrert av luftforsvaret  og Infraero. «Vi vil diskutere hva som luftforsvaret vil være opptatt av å kunne beholde av områder der ute og hva som kan brukes av Infraero.

Landskapet er statseid sier politimesteren og  ligger under statlig og føderal kontroll og vil ikke bli overdratt til de lokale myndighetene. «Prosjektet vil bli administrert av Infraero,» legger  Leo til, som ikke vet hvor mye staten vil måtte investere i området for å gjøre det om til en bedrift bestående av et kompleks for investeringer som i fremtiden kan bestyres av Infraero.

 

Staten/regjeringen, som mottar forslaget til analyse fra det Sivile Kontoret gjennom et brev ber om at en  overtakelse av landet, bekreftet en interesse til  å utvikle området, som i henhold til staten sekretær for turisme, Renato Fernandes, ble avstått til Infraero for bygging av flyplassen. Sekretær har forklart dette, men som samtidig vil støtte prosjektet, selv om landet fortsatt er under eierskap av føderale myndigheter. «Hva vi ønsker er at dette knutepunktet  blir et nedslagsfelt for store nye  investeringer,» sa han.

Hvis dette blir realisert, så vil tomteprisene rundt Augusto Severo skyte voldsomt i været, med tanke på nærheten til et slikt stort og moderne utbygget felt som dekker en masse interesser og ligger så nære hovedstaden Natal og har en flott veiforbindelse når BR-101 er endelig utvidet og forsterket. Man ser for seg et nytt og flott trekkplaster for Natal og som virkelig kan gi litt ny fart i turistnæringen i området – dette trengs i aller høyeste grad?