Arkiv

Problemer truer tilgangen til den nye flyplassen.

Problemer truer tilgangen og arbeidene  til den nye flyplassen.

Selskapet som har vunnet budgivning til å bygge tilgangen fra São Gonçalo do Amarante –  Queiroz Galvão, truer nå med å trekke seg fra arbeid, hvis staten/regjeringen ikke godtar realistiske nye priser og oppdaterer Standardkost-forslaget, vedtatt i 2010, når kontrakten ble underskrevet. Byggingen av tilførselsveiene har ennå ikke begynt å bygges.

, talsmann for Trator sa igår at dette problemet kan forstyrre arbeidet med veiene til den nye flyplassen kraftig.

På selve flyplassen, er nesten 40 prosent av byggingen fullført og i mellomtiden er «Augusto Severo» tema for en kraftig diskusjon

Skjer det ikke noe hurtig med dette problemet og arbeidet startes senest i juli iår, så mener, Mr Moreira Franco, minster for sivil luftfart, at det er fare for at man ikke rekker å bli ferdige med dette arbeidet i april 2014 som planlagt.

Arbeidet av tilgangen, som er budsjettert med R $ 72.1 millioner, gjelder  for tilkobling av flyplassen med BR-226 og BR-406, BR- 304.

Staten regjeringen, som ikke vil avsløre hvor mye man må øke og omstille prisene, sier de kan ikke oppdatere dette regnearket, som kreves av selskapet, og jeg tror heller på en plan B for å sikre gjennomføring av at arbeidene vil bli gitt videre til nummer to i budrunden, hvis den nåværende kontrakten ryker.

«Men dette medfører selvfølgelig en stor forsinkelse og flere bekymringer vedrørende tilgangen til den nye flyplassen. Forsinkelsen betyr en stor skade på den normale planen for driften av flyplassen. Det er imidlertid en forpliktelse av statsregjeringen i et møte med selskapet og prøve å løse dette problemet. Jeg tror at vi i morgen er nærmere en løsning sier han til media. Det er tilstrekkelig tid til å fullføre arbeidet, men bare hvis vi starter arbeidet i juli 2013. Må vi skifte entrepenør, så forstår alle at dette innebærer store forsinkelser opplyses det.

Omstillingen og oppjustering av prisene ville være nødvendig for at regjeringen skal klare å sikre ressursene til å bygge flyplassens tilgang til tre år etter kontraktsinngåelse med construction company. «De ønsker at vi skal omstille prisen til å gjelde pr. idag dags dato, for det har vært en stor prisstigning de siste tre årene, sier en talsmann for selskapet som vant budrunden i 2010 Staten må ta denne pris- stigningen, men vi har ingen resurser til dette pga av dette er låst ibanken som har gitt lånet til regjeringen/staten og allerede godkjent forslaget, forklarte»Lisa Goldoni.

Direktør ved entrepenøren DER har avklart at byggefirmaet kan gå tilbake på avgjørelsen til en øyeblikket av avslutningen av kontrakten, om ikke regjeringe/staten legger et nytt og forhøyet forslag på bordet. Poenget er at vi ikke ønsker å starte opp et prosjekt som ender med et stort tap for oss, sa direktøren for DER videre.

 

Francini sikret at, til tross for dette uføret, så er det kanskje mulig å få fullført arbeidet i tide for fotball-VM i juni 2014. Inframérica Consortium, som bygger flyplassen den nye flyplassen São Gonçalo do Amarante og administrerende direktør derimot, var meget bekymret i så måte. «Vi ikke kan ikke operere uten en tilgang til flyplassen. Dette er et meget kritisk problem, sa»José Antunes Sobrinho, President i styret av Consortium-Inframérica – hoved entrepenør for flyplassen.

 

Avisen Tribuna do Norte  kom i kontakt med kommunikasjons direktøren Queiroz Galvão, i Rio de Janeiro, men kontoret kunne ikke gi nærmere opplysninger om hvordan man ønsker å avklarere dette vanskelige problemet.