Arkiv

Entrepenør gir opp arbeidet med tilførselsveier til den nye flyplassen

Entrepenøren gir opp arbeidet med tilgangen til den nye lufthavnen.

Queiroz Galvão, selskapet som vant budet i 2009 om å bygge tilgang-veier til  São Gonçalo do Amarante, ga igår opp arbeidet med å utføre prosjektet. Avgjørelsen ble rapportert i går til media fra ledelsen i byggefirmaet under et møte med Chief of staff, på den nye flyplassen Carlos Augusto Rosado, og administrerende direktør av de Highway Department byrået (DER), ved staten/regjeringen, opplyser  Demetrio Torres.

EIT vil ha mindre enn et år til å få dette prosjektet ferdigstilt.

 

Byggefirmaet hadde allerede rapportert at de ville gi opp  å bygge denne tilgang, hvis staten regjeringen  nekte å justere prisene og oppdatere Standardkost-forslag, som ble vedtatt i 2010, før installasjonen av byggeplassen. Uføret oppstod  sist mandag (24) da Chief of staff, Carlos Augusto Rosado, hadde besøk av statsråden for sivil luftfart, Moreira Franco, på besøk på flyplassen São Gonçalo do Amarante.

Ifølge regjeringen, vil arbeidet nå bli overført nr. 2 på anbudslisten og prosjektet er budsjettert med R $ 72.1 millioner. Ifølge Dorian Carter, regional direktør for selskapet EIT, så sa byggefirmaet seg villig igår til å påta seg oppdraget med prosjektet.

Staten regjeringen, har foreløpig ikke satt en dato for å signere avtalen med EIT, som nå vil måtte bruke endel tid på  å mobilisere arbeidere og maskiner før de kan  starte med selve  byggingen. «Jeg ønsker å avslutte avtalen med Queiroz Galvão og ansette EIT allerede i de neste dagene. I begynnelsen av juli så håper jeg allerede å se  maskiner som arbeider på området, sa en forhåpningsfull «Demetrio Torres, som også er sekretær for saker knyttet til 2014-VM.

Ifølge Demetrio, så hadde regjeringen akseptert forslaget fra Queiroz Galvão, om å justere priser på kostnaden for arbeidet å ville måtte stige  10%, til R $ 79,41 millioner. «Selskapet spurte om denne økningen på grunn av reduksjon av tidsfristen for å fullføre arbeidet. I henhold til kontrakten, så skulle selskapet ha to år på seg til å fullføre oppdragetg, men når man trenger  at tilgangen må være klar til April 2014, for at  São Gonçalo do Amarante lufthavnen skulle  begynne å operere. De sa at uten ekstra penger så ville man ha vanskeligheter med å overholde tidsplanen og vi sa derfor fra oss hele oppdraget, sa Queiroz Galvao. Jeg ærlig talt ikke hvor vi skulle ta de ekstra pengene fra, sa , «sa Demetrio.

Queiroz Galvão trenger ikke å betale en bot for sinoppsigelse av kontrakten, siden regjeringen «har bedt om at selskapet skal utføre arbeidet i et annet tidsrom enn signert på kontrakten», forklarte Demetrio..

Direktøren for selskapet EIT ønsker ikke å kommentere grunnene til at det første selskapet sa fra seg kontrakten, men EIT hadde heller ikke lovet noe annet enn at byggeperioden skulle være to år som signert på kontrakten?

Det skal bli spennende å se hvordan dette barker ivei?