Arkiv

Myndighetene opptar lån på R 15,4 millioner til økt mobilitet.

 

Byrådet i Natal godkjenet i går (27) et lån på R $ 15,421 millioner fradet nasjonale finansielle systemet for å bruke til å oppgradere mobilteten i hovedstaden. Dette kommer i tilleg til de R 300 millionene som allerede er øremerket for dette av føderale midler/investeringer til Natal for arbeid av urban mobilitet. Beløpet blir investert i arbeid og analysert av Caixa Economica føderale CEF (den føderale brasilianske investeringsbanken) pluss fundraising og mellomliggende overføring av midler lånt fra Banco Nacional de Desenvolvimento economico e sosiale (BNDES).

Adriano Abreu opplyser at de viktigste tiltak vil være i nærheten av den nye stadion Arena das Dunas å lette forflyttningen av mange mennesker og for å være en sone av intens flyt av biler. Rådhuset’s mål er å fullføre arbeidet med dette, før starten av VM 2014 braker løs.

Etter mer enn to timer med diskusjon om emnet og kritikk fra opposisjonen Councillors, så stemte 24 i favør og 3 stemte imot. Leder av herskende benken på rådhuset, Julius Protásio (PSB) sa fordelene til befolkningen i alle tre sonene i Natal, er åpnebar. «Lånet er avgjørende for investering av mange (55)  miles med fortau med en økende tilgjengelighet for de gående, eksklusive spor for busser, bygging av tunneler og overganger som vil forbedre byens urban mobilitet vesentlig,» hevder han.

Municipal sekretær for planlegging, finans og beskjed teknologien, økonom Ernesto Fernandez rapportert at lånet under operasjonen, også må passere gjennom silen av det nasjonale sekretariatet av National Treasury (SNTN). » En godkjenning av en slik økonomiske transaksjonen kan ikke skje  umiddelbar fordi den vil måtte passere ulike organer og administrative organer,» sa han.

Lånet vil ha en spesiell rente rate på 2,1%, og regnes som den eneste måten å sikre føderale midler for bygging av viktige arbeid som inkluderer 11 intervensjoner som vesentlig vil forbedre den urban transport og infrastruktur. Kommunen bruker lånet i henhold til sekretariatet hos byen og tilbyr andre ressurser av det generelle budsjettet for kommunen, for gjenopptakelse av arbeid og tiltak  har blitt utsatt siden forrige politiske ledelse.

 

Ifølge dette faktum så har utlån operasjonene hindret i å gå i analyser og vært til hinder for BNDES  for at fremgangen med hensyn til de urbane arbeidene for bedre  mobilitet i Natal. «Byen har nå ressurser til å starte og fortsette arbeidet og dette er allerede igangsatt. Lånet er bare en garanti for at det ikke oppstår en stans i arbeidene.

 

De viktigste tiltakene vil som sagt bli satt inn  i nærheten av Stadion Arena das Dunas å lette en rask forflyttning av mange mennesker på en gang og radikalt lette trafikken i området. Rutene nær Avenida Prudente de Morais, med Capitão Mor Gouveia, Jerônimo Câmara, Raimundo Chaves og BR-101 sine tilganger vil bli vesentilg forsterket med de nye arbeidene.

 

Mobilitet verker ble igangsatt i 2012 , men bare 1 prosjekt ble satt ut på anbud og har inngått avtale med EIT. I går sa stedfortredende sekretær for Sempla, Alexandre Duarte,  at planleggings teamet møttes for å diskutere justeringene og organisere de anbudbudene  på to nye prosjekter som gjenstår. Målet er å fullføre alle arbeidene før starten av World Cup i 2014, men prognosen er at de enklere oppdragene som standardisering av fortauene og skilting skal bli fullført og levert allerede i år.

Vi her på gjerdet, sitter og krysser alt som krysses kan og håper at alt vil gå i boks som planlagt.