Arkiv

27 arrestert under «fredelige» demonstrasjoner i Natal.

Under fredelig protest, er 27 arrestert i Natal

Natal var scenen, i går ettermiddag og tidlig kveld , når nok en  utgave av demonstrasjoner i regi av RevoltaDoBusão. I mer enn fem timer krysset 10.000 demonstranter-ifølge militærpoliti (PM)-flere gater og avenyer i hovedstaden og protesterer mot kvaliteten på offentlig transport av passasjerer og krever gjennomførelsen av gratis pass. Bedre enn protesten i forrige uke, så var det i går nesten ingen sammenstøt mellom demonstranter og politiet og handlinger av hærverk ble kraftig redusert, men 27 personer ble likevel arrestert. En ny demonstrasjon vil finne sted neste kommende mandag.

 

Rundt 15,000 mennesker stod i fokus på torget Praca Cìvica . Plakater, bannere og parti flagg delte den samme plassen. Som kombinert i plenum dager før protest, hadde politiske partier og studentgrupper rett til å protestere. En mer radikale gruppe insisterte på utvisning av visse tilhengere, og stemningen var derfoe spent i morgentimene.  Til tross for spenningen mellom de to sidene forble begge sider med i demonstrasjonen.
Mange demonstranter med forskjellige ideologier har likevel ikke vist plakater med hva de virkelig protesterer mot?

Demonstrasjonen ebbet ut utover kvelden og folk på nytt gikk hver til sitt og ve 20:30 tiden var det ikke så mange tilbake i gatene, de som var med helt til slutt bestemte der og da at de ville holde en ny demonstrasjon på mandag som kommer.