Arkiv

Bekymring om at den nye flyplassen ligger så langt fra Natal

Flyplassen ligger for langt vekk fra turist-målet

Ti måneder før starten av driften av den nye flyplassen São Gonçalo do Amarante, som skal betjene hovedstaden i RN/Natal, så reises det nå kritikk fra turisthold om en lang og tungvinn avstand til turistmålene i RN derfra. Avisen Tribuna do Norte, har foretatt noen realistiske tester av hvor lang tid og hvor tungvint den nye flyplassen ligger til for hovedstaden Natal. Ifølge TRIBUNA do NORTE på fredag, 28, så tok det hele 71 minutter når man kjørte anbefalt rute av staten Rio Grande do Norte (DER/RN).

Travel tid, med en gjennomsnittlig hastighet på 65 kilometer per time, og med trafikk- flyten normal, så tar det tre og en halv gang så lang tid som det tar å komme seg til den gamle flyplassen Augusto Severo, på 12 km. avstand fra sentrum. Den nye strekningen ut til den nye flyplassen for fremtidige luftfart området, så er det nødvendig å krysse 14 trafikklys, nesten et halvt dusin crosswalks/fotgjengeroverganger og fortsatt å måtte redusere hastigheten, på grunn av radar kontrollen på minst tre steder.

Utdraget om gjeldende forhold av veiene man må reise for å komme til kommunen São Gonçalo, må gjøres via minst en grusvei, som er fortsatt dekket av leire og at avstanden som deler Natal og Costa Vieira Route mot den fremtidige flyplassen er langt høyere enn det er mellom f.eks. de to største flyplass-terminalene i  byene av São Paulo-Guarulhos, i det metropolitiske området, og Congonhas, i den sentrale delen av byen.

Magnus Nascimento hos Obras, sier at byggingen av veien til den nye flyplassen er ikke kommet igang ennå. Forrige uke, så sa selskapet som hadde vunnet budgivning, opp hele prosjektet av tilgang til den nye flyplassen.

Turistnæringen i Natal f.eks. er nå alvorlig bekymret for den lange avstanden mellom den nye flyplassen og til sentrum av hovedstaden og at dette kan bli en fremtidig ripe i lakken til solskinnsbyen? Flere turoperatører er inne på den samme tanken.

Antall flyreiser.

En talsperson fra internasjonale flyplassen Augusto Severo i Parnamirim, rapporterte at, på daglig basis, så mottar terminalen mottar opptil 80 flyreiser. I fjor, estimerte man behovet til, ca 2 millioner passasjerer, fordelt mellom mellom innenlandske og internasjonalt.
I forhold til trafikk så hevder selskapet som skal drifte den nye flyplassen at «etableringen gir fritt tilgjengelige ruter til flyplassen som vil gi en gjennomsnittlig tid for ankomst av 25 minutter,»  og ikke påvirkes av sjenerende trafikk pga virkningen av byene i omgivelsene, og å sikre direkte tilgang, rask, uten hindringer eller trafikk forstyrrelser? Dette blir altså tilbakevist på det sterkeste av avisen Tribuna do Norte sin undersøkelse og som misliker slik hausing fra operatøren på den nye flyplassen. Avisen sier at man må være realistiske til gjeldene avstander; er det 43 km. til hovedstaden, så er det 43 km…..basta.

Den nye flyplassen er allerede 43% ferdigstillt.

Avstand til andre flyplasser i Brasil;
Flyplass São Gonçalo do Amarante i Natal blir lengst unna, sammenlignet med andre airport nettsteder i NordØst Brasil. Avstanden for å reise mellom den nye flyplassen og konferansesenteret i Natal f.eks., blir enda større enn avstanden mellom flyplassene Guarulhos, i Sao Paulo, Congonhas, og i den sentrale regionen i São Paulo.

Sjekk ut andre flyplasser i Brasil

Flyplassen Recife/PE

Boa Viagem-stranden

2,5 km

6 minutter

 

Teresina lufthavn

Center

7.8 km

11 minutter

 

St. Louis/Airport MA

Center

17.2 km

21 minutter

 

Airport Fortaleza/CE

Manohar

18.7 km

18 minutter

 

Glossop lufthavn

Cabo Branco

37.5 km

24 minutter

 

Flyplassen Maceió/AL

Center

23,7 km

33 minutter

 

Flyplass Salvador/BA

Pelourinho/Bar

29.6 km

40 minutter

 

São Gonçalo doAmarante lufthavn/RN

Via Costeira

43 km

71 minutter (i gjeldende bane, uten doble filer og etter opplysninger fra andre kilder enn dem som er fastsatt i DER/RN-prosjektet).

 

Flyplassen av Guarulhos/SP-Congonhas/SP

38.1 km

43 minutter uten trafikkork

Og, for ordens skyld; ingen av disse tilkomstveiene vil foregå over deler med grus/leire vei. Her er det ofte moderne 4-felts asfalterte veier som gjelder.