Arkiv

Vaksineringen av hunder og katter mot rabies, foregår fortsatt.

Administrere Senter for Zoonoses (CCZ)-Natal, opplyser at de fortsatt gjennomfører anti-rabies vaksinasjon for hunder og katter i fem sanitær områder av Stor-Natal.

Vaksinen som er anbefalt for hundene og kattene fra tre måneders alder, har ingen bivirkninger, den er helt gratis og er tilgjengelig fra føderale myndigheter gitt til kommunene som sammarbeider om prosjektet.

Vaksineringen foregår på vetrinær-stasjonene fra kl. 08:00 til 12:00 og igjen fra 14:00 til 17:00. Vetrinærmyndighetene oppfordrer folk til å vaksinere dyrene sine, som uten vaksine, lett kan bli smittet av viruset og dør.

Ifølge sjefen for vetrinær-divisjon for kontroll av rabies og andre dyr-sykdommer i CCZ, Canindé Charlotte, så er pågangen for vaksinasjon ganske stor (mange hundre dyr) for tiden og kampanjen fortsetter derfor foreløpig frem til 14.de septemer.

NB!  Rabies er en meget smittsom virus sykdom som også kan ramme mennesker ved at man blir bitt av hunder f.eks. Om så skjer og man ikke kan dokumentere en vaksinasjon mot rabies hos dyret, så må du straks oppsøke helsemyndighetene for vaksinering av deg – for denne livsfarlige sykdommen vil du garantert ikke ha!  Den er virkelig skummel.

http://no.wikipedia.org/wiki/Rabies